ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

22:40 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη μη συμμόρφωση της Συρίας με το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ διαπιστώνουν οι ΗΠΑ και θεωρούν ότι το καθεστώς Ασάντ έχει απολέσει τη νομιμότητά του. Την ίδια ώρα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία αναφέρει ότι το ειρηνευτικό σχέδιο είναι η τελευταία ευκαιρία για την αποτροπή ενός εμφυλίου πολέμου.

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε η εκπρόσωπος της Ουάσινγκτον στον ΟΗΕ

Σούζαν Ράις, η οποία δήλωσε οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τη στήριξή τους στις αντιπολιτευόμενες οργανώσεις που προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Αυξάνουμε την υποστήριξή μας για να ενώσουμε και να ισχυροποιήσουμε την αντιπολίτευση» παρέχοντας μη στρατιωτική βοήθεια, είπε η ίδια και επέμεινε ότι στόχος της Ουάσινγκτον είναι η αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό, μολονότι ταυτόχρονα στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Άναν, το οποίο δεν προβλέπει την απομάκρυνση του Άσαντ.

Την ίδια ώρα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι το ειρηνευτικό σχέδιο μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος.

Ο Ανάν είπε ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί λιγότερα βαρέα όπλα, ωστόσο τόνισε ότι η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φαίνεται ότι αυξάνεται.

Παράλληλα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η μόνη διεθνής οργάνωσης που δρα στη Συρία, ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα