«Να τοποθετηθούν οι Αβραμόπουλος-Βενιζέλος για τις εξελίξεις στη Συρία»

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ καλεί τους δύο υπουργούς να τοποθετηθούν όσον αφορά στις εξελίξεις ενώ προσθέτει ότι η κατηγορία αυτή σε βάρος της Συρίας στηρίζεται σε ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων αντικαθεστωτικών ομάδων.

Η κ. Παπαρήγα παρατηρεί ότι, αγνοείται σχετική κατηγορηματική διάψευση της κυβέρνησης της Συρίας αλλά και τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας που αναφέρεται σε προβοκάτσια.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΟ του ΚΚΕ μία στρατιωτική επίθεση

κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερη την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς και επιρρίπτει στις ελληνικές κυβερνήσεις μεγάλες ευθύνες γιατί διέθεσαν την Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές, στηρίζοντας τους προηγούμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει:

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) και στρατιωτικές δυνάμεις, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τους συμμάχους τους σε οιανδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα