«ΝΑΙΝ» ΣΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να επιμηκύνει το χρονικό διάστημα αποπληρωμής των δανείων, ούτε να χαμηλώσει τα επιτόκια προς την Ελλάδα, δηλώνει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Γιορκ Ασμουσεν. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός Ασμουσεν τονίζει ότι «και οι δύο παραχωρήσεις θα είναι μια μορφή διαγραφής

χρεών και ως εκ τούτου είναι άμεση οικονομική υποστήριξη στο ελληνικό κράτος. Αυτό δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το δίκαιο που διέπει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Την ίδια ώρα, ο Ασμουσεν δεν συνδέει την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα με απόφαση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Όπως λέει, προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, είναι να κλείσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2013 – 2014 και να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ασμουσεν δηλώνει ότι σαφώς προτιμά η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, «αλλά το κλειδί για αυτό βρίσκεται στην Αθήνα». Αναγνωρίζει πάντως ότι στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά και άξια σεβασμού. Και συμπληρώνει: «Είναι επίσης αλήθεια, ότι πολλά περισσότερα πρέπει να γίνουν. Επειδή τα έσοδα δεν καλύπτουν τα έξοδα σήμερα, μια χρονική επέκταση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που συμφωνήθηκε σημαίνει αυτομάτως ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα