ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Oι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών και Πειραιώς προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν τις εφημερίες του, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό τους από το Υπουργείο Υγείας, σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών.

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για εμπαιγμό σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών. Η ΕΙΝΑΠ

καλεί τους γιατρούς των νοσοκομείων να μην καταθέσουν ή να αποσύρουν τα προγράμματα εφημεριών για το Μάιο, αλλά και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εκκρεμεί σε πολλά νοσοκομεία η αποζημίωση των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου», αλλά και των πρόσθετων από το Δεκέμβρη έως και το Φεβρουάριο, ενώ οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπολείπονται κατά 12-50%, ακόμα και με το νέο μειωμένο ωρομίσθιο.

Επίσης, καταγγέλουν πως αιφνιδιαστικά, μέσω άσχετου νομοσχεδίου, το Υπουργείο προχωράει στην κατάργηση ολόκληρης της νομοθεσίας περί εφημεριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα