Νέες κινητοποίησεις των κατοίκων Ιερισσού

21:54 8/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Απόψε κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που αντιδρούν στη λειτουργία της μονάδας χρυσού πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στην Ιερισσό, ενώ στους συγκεντρωθέντες μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την αντίθεσή του κόμματός της στην επένδυση εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων

από την εταιρία “Ελληνικός Χρυσός”, στην περιοχή της βόρειας Χαλκιδικής.

Αύριο οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διοργανώνουν συλλαλητήριο, στη Θεσσαλονίκη, έξω από το δημαρχείο, στις 11.30΄το πρωί.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Ιερισσό μετά τα χθεσινά επεισόδια, την ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις τεσσάρων πολιτών. Οι τέσσερις συλληφθέντες για τις επιθέσεις στις Σκουριές αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα καθώς το δικαστήριο πήρε αναβολή για τις 20 Μαρτίου.

Νωρίτερα σήμερα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Π. Γιαννάκης, συγκάλεσε σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχαν ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Β. Χόνδρος, εκπρόσωποι των κατοίκων και νομικοί εκπρόσωποι της «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως έγινε γνωστό ο εισαγγελέας δεσμεύτηκε ότι θα επιβλέπει τη δράση της αστυνομίας και ιδιαιτέρως τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται οι προσαγωγές και οι ανακρίσεις κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα