Νεκρός 18xρονος Καναδός από πυρά αστυνομικών

Ένας δεκαοχτάχρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στον Καναδά σε μια περίεργη υπόθεση , που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον Καναδά.

Ο λόγος για τον Σάμι Γιατίμ, ο οποίος εισέβαλε σε βαγόνι του τραμ και απειλούσε τους επιβάτες να το εκκενώσουν άμεσα όπως και έγινε. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο βαγόνι αφού εισέπραξαν την άρνηση του νεαρού να παραδώσει το μαχαίρι, τον πυροβόλησαν 9 φορές κάνοντας χρήση ακόμη και ηλεκτρικού πιστολιού, παρ ότι δεν κινδύνευε κάποια ανθρώπινη ζωή μιας και οι επιβάτες είχαν απομακρυνθεί.

Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προκάλεσε την οργή των Καναδών για την ανεξήγητη αστυνομική βία. Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν τη Δευτέρα στους δρόμους του Τορόντο ζητώντας εξηγήσεις, με τον διευθυντή αστυνομίας της πόλης να παραδέχεται πως «είναι αναγκαίες οι απαντήσεις» και έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης.

Άγνωστες παραμένουν, μέχρι στιγμής πάντως ,οι προθέσεις του νεαρού Καναδού και πολλά είναι τα ερωτηματικά, που εγείρονται για τους λόγους, που τον οδήγησαν στην περίεργη αυτή κίνησή του να καταλάβει το βαγόνι του τραμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα