Νέο «παρών» από την εσωκομματική αντιπολίτευση

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ακούστηκαν πολλές αιχμές από τους δύο βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης, τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Αντώνη Νταβανέλλο. Επίσης, έχει το δικό του πολιτικό συμβολισμό η απόφαση της «Αριστερής Πλατφόρμας» αφενός να πραγματοποιήσει ξεχωριστή εκδήλωση, αφετέρου να το δημοσιοποιήσει και να απευθύνει… κάλεσμα για παρουσία σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτους αριστερούς.

Οι κκ. Λαφαζάνης

και Νταβανέλος δεν παρέλειψαν να περιγράφουν με μελανά χρώματα την έκβαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα και τον οργανωτικό υπεύθυνο, Δημήτρη Βίτσα, «ελλιπή προετοιμασία», «παράκαμψη της συζήτησης για τα προγραμματικά και τα πολιτικά» και «ανάλωση της συζήτησης στα οργανωτικά θέματα». Μάλιστα, οι επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης καταλόγισαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη στάση του επί οργανωτικών θεμάτων «δημιούργησε περισσή και τεχνητή ένταση», ενώ προέβησαν και σε μία καταγγελία: ότι, δηλαδή, «η έμφαση σε οργανωτίστικα θέματα συνιστούσε μια προσπάθεια εκ μέρους της ηγεσίας να περιορίσει τις δυνάμεις και την παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Κινήματα και Αριστερά

Παράλληλα, οι ομιλητές, αλλά και τα στελέχη της εσωκομματικής τάσης που τοποθετήθηκαν στην τρίωρη συζήτηση που ακολούθησε, επικέντρωσαν τις εισηγήσεις τους στα δύο βασικά θέματα που θέτει η εσωκομματική αντιπολίτευση: πρώτον, την «έμφαση στον κινηματικό χαρακτήρα του κόμματος», προκειμένου να ξεκινήσει μία «δεύτερη φάση ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ». Και, δεύτερον, η αποκλειστική απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές συμμαχίες. Άλλωστε, αναφερόμενοι στην κυβέρνηση της Αριστεράς, τη χαρακτήρισαν ως «την πρόκληση των προκλήσεων».

Τέλος, όλα τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για το ότι η τάση κατάφερε να αγγίξει και να ξεπεράσει το 30%, ενώ άσκησαν και έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος για την «παραμέληση με απαράδεκτο τρόπο της οργάνωσης της βάσης του κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα