Τέλος στους «ανέγγιχτους»

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε χθες ότι «λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν:
«Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω; Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην ελληνική κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα… κάτω από το αφορολόγητο».

Το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει

ρητά «ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή. Παρέχω δηλαδή την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια» σημειώνει με νόημα το ανώτατο στέλεχος.

Μπορεί να μην έχουμε θεαματικά αποτελέσματα, συμπληρώνει ο ίδιος παράγοντας,, αλλά έχουμε κάποια πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα:

- Εισπράττονται πρόστιμα
- Δεν γίνονται ρυθμίσεις πλέον σε όσους έχουν χρήματα
- Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα
- Κόσμος μπαίνει πλέον στη φυλακή για χρέη στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ανώτατο στέλεχος του υπουργείο προέβη σε αυτές τις δηλώσεις εξαιτίας οχλήσεων από επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας που προσπαθούν να κρατήσουν έξω από την πόρτα τους τον ελεγκτικό μηχανισμό. Μάλιστα τις τελευταίες έχουν σημειωθεί δύο σημαντικά κρούσματα απόπειρας αποφυγής ελέγχων και μάλιστα από επιχειρηματίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας εξαιτίας της έντονης επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα