«Νεοσταλινική καρικατούρα»

Ο κύριος Π. Λαφαζάνης που ηγείται αυτής της τάσης (διάβαζε φράξια) ζητά με άλλα λόγια να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός «συνταγματικού» και «δημοκρατικού» τόξου. Δηλαδή, να παραμείνει επαναστατικός! Να συνεχίσει, δηλαδή, να ονειρεύεται επιθέσεις σε χειμερινά ανάκτορα (εξ ου και το επαναστατικό – πριν έναν αιώνα – «Iskra») όπως παλιότερα ο ΑΛ. Αλαβάνος ονειρευόταν να επαναλάβει τα «Δεκεμβριανά» με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

dir="ltr">Οι άνθρωποι αυτοί ζουν στο παρελθόν και όχι στο πραγματικό παρελθόν, αλλά σε ένα εικονικό παρελθόν με το οποίο θέλουν να διορθώσουν την πραγματική Ιστορία εκ των υστέρων – με χρονομηχανή! Δεν μπορούν να συνηθίσουν την κατάρρευση του «σοσιαλιστικού» στρατοπέδου. Θέλουν να το νεκραναστήσουν – έστω κι αν δημιουργήσουν ένα ζόμπι, ένα κατασκεύασμα του Φρανκενστάιν.

Οι άνθρωποι αυτοί, που παριστάνουν τους επιγόνους των Μπολσεβίκων, αρνούνται να καταλάβουν ότι από τα ερείπια ενός συστήματος που κράτησε μόνο 71 χρόνια δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο καθεστώς. Θέλουν με υλικά κατεδάφισης να χτίσουν πολυκατοικία!

Κυρίως, όμως αρνούνται να καταλάβουν ότι στην ΕΣΣΔ και τις Λαϊκές Δημοκρατίες δεν υπήρξε ποτέ σοσιαλισμός. Ο Στάλιν και οι επίγονοί του δεν «οικοδόμησαν» σοσιαλιστικό καθεστώς. Αυτό που δημιούργησαν ήταν ο κρατικός καπιταλισμός χωρίς Αγορά. Και για να το στηρίξουν δημιούργησαν ένα αυταρχικό και συγκεντρωτικό κράτος, βάρβαρο και πρωτόγονο. Τρομοκρατικό. Από το «σοσιαλιστικό» στρατόπεδο το μόνο που ήταν πραγματικό ήταν το στρατόπεδο. Και γι’ αυτό τον κρατικό καπιταλισμό χωρίς Αγορά τον διαδέχθηκε ο ημικρατικός καπιταλισμός με Αγορά του Πούτιν.

Η εξέλιξη του κρατικού καπιταλισμού χωρίς Αγορά στην Κίνα ήταν πιο γρήγορη και πιο επιτυχημένη. Ο Τενγκ Χσιάο Πινγκ και οι επίγονοί του μετέτρεψαν το καθεστώς φτώχειας, πείνας και μιζέριας του Μάο – ιδίως μετά την αποτυχία του «Μεγάλου Άλματος» – σε κρατικό καπιταλισμό με Αγορά. Έτσι κατάφεραν να προσελκύσουν μεγάλες ξένες επενδύσεις – που τόσο μισούν η Πλατφόρμα και ο ΣΥΡΙΖΑ – και να μετατρέψουν την Κίνα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη που τρέχει (μέσα σε πέντε-δέκα χρόνια) να γίνει η πρώτη, ξεπερνώντας και τις ΗΠΑ.

Όλος αυτός ο κρατισμός που εκπέμπει η «Αριστερή Πλατφόρμα» και μερικές ακόμη φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ και η «επαναστατικότητα» τύπου «Iskra» είναι ερήμην της Ιστορίας. Οι άνθρωποι ονειρεύονται ότι ζουν στον Μεσοπόλεμο (1917-1939) και γι’ αυτό επαναλαμβάνουν επίμονα τα παρωχημένα συνθήματά του. Είναι ένα είδος Ιεχωβάδες και Παλαιοημερολογίτες της πολιτικής!

(Ο Αλ. Τσίπρας τουλάχιστον επαναλαμβάνει μεν τα συνθήματα του ΕΑΜ – αλλά αμάσητα κι άλλα με νέο περιτύλιγμα – αλλά προχωρά και πιο μπροστά. Χρησιμοποιεί και νεότερα συνθήματα, όπως ο «Ανένδοτος» του Γεωργίου Παπανδρέου, το μισό «Ο λαός στην εξουσία» του Α. Παπανδρέου. Το ψηφιδωτό του περιλαμβάνει συνθήματα απ’ το 1944 έως το 1980. Και στο κάτω-κάτω θέλει να γίνει «Ανδρέας» στη θέση του «Ανδρέα». Γι’ αυτό και μιμείται ακόμη και τη φωνή του!)

Αν όμως ονόμαζε κάποιος αυτή τη φράξια σταλινική, θα αδικούσε το ΚΚΕ που είναι γνήσια σταλινικό (αποκατάσταση Στάλιν, αποκατάσταση Ζαχαριάδη: «Ο Στάλιν ήταν μεγάλος ηγέτης» είπε ο Δ. Κουτσούμπας). Γι’ αυτό αυτήν την καρικατούρα φράξιας ας την ονομάσουμε απλώς νεοσταλινική.

Υ.Γ.: Ο Καρλ Μαρξ ποτέ δεν είπε ή έγραψε ότι ο κρατισμός και η κρατική οικονομία είναι σοσιαλισμός. Αντίθετα πάντα τόνιζε ότι για να υπάρξει σοσιαλισμός πρέπει να μαραζώσει και να καταργηθεί το κράτος και η κοινωνία να αυτορυθμίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Matrix24
Νεοσταλινική,neostaliniki