Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. Μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό που επίσης προφυλακίζεται, αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος,

σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες. Η απολογία του ήταν εξάωρη και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, ενώ φέρεται να απέδωσε τη δίωξή του σε πολιτικούς λόγους. Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Πατέλης. Η εκδοχή του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας για το τηλεφώνημα που πραγματοποίησε μετά τη δολοφονία του Φύσσα, διαδραμάτισε ρόλο κατά πληροφορίες για την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου.

Όπως φαίνεται άλλωστε από τις έως τώρα δικαστικές αποφάσεις, το δρόμο της φυλακής παίρνουν όσοι είναι στη ροή τηλεφωνημάτων εκείνη τη νύχτα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθούν τις επόμενες ώρες ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός, που επίσης προφυλακίζεται, καθώς και η ανθυπαστυνόμος της ασφάλειας Πειραιά, που εμπλέκεται στην έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε κελιά του Κορυδαλλού θα μεταφερθούν πιθανόν και οι: Μιχαλολιάκος, Πατέλης.

Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία τουΓενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν είναι η γυναίκα και η κόρη καθώς και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Έξω από την Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα περίπου 150 οπαδοί της Χρυσής Αυγής που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης και μια μικρή ομάδα συγκεντρωμένων προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπει στο κτίριο.

Άδικη και αντισυνταγματική η προφυλάκιση Μιχαλολιάκου λέει η Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Στον ανακριτή για να απολογηθεί θα οδηγηθεί σήμερα ο Χρήστος Παππάς.

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη η 50χρονη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη, υπόδικη και για την υπόθεση μαχαιρώματος αλλοδαπού το 2011, που αναζητούνταν μετά τη σύλληψη του αστυνομικού υποδιευθυντή, πρώην διοικητή του Αστυνομικού τμήματος του Άγιου Παντελεήμονα. Στο σπίτι της μεταξύ άλλων βρέθηκαν έντυπο υλικό της οργάνωσης, 18 κροτίδες, σημειώσεις με ταχυδρομικές διευθύνσεις, λεπτομερείς περιγραφές χώρων - σπιτιού και υπηκοότητα αλλοδαπών στην περιοχή και βιβλιάριο καταθέσεων με 145.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα