Νίκη για το Λαϊκό Κόμμα στο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας

20:33 3/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Κατόρθωσε και σε αυτές τις εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με τον τοπικό κυβερνήτη Έρβιν Πρελ.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, έπειτα από το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων, το Λαϊκό Κόμμα αποσπά ποσοστό 51,1% έναντι του 54,4% στις προηγούμενες τοπικές εκλογές πριν από πέντε

χρόνια, οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 21,6% (25,5%), η «ομάδα Στρόναχ» στο 9,7%. Στην τέταρτη, από την τρίτη, θέση περνά το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων με ποσοστό 8,5% (10,5%), ενώ οι Πράσινοι είναι πέμπτο κόμμα με 7,7% (6,9%) και το μόνο που βελτίωσε, έστω και ελαφρά, τη δύναμή του.

Εκτός της Κάτω Αυστρίας διεξήχθηκαν σήμερα τοπικές εκλογές και στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο της Καρινθίας, κατά τις οποίες υπέστη συντριπτική ήττα το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, μειώνοντας σε μόλις 17,4% το ποσοστό του, έναντι του 44,9% πριν από τέσσερα χρόνια. Η Καρινθία αποτελούσε για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα το «προπύργιο» του διαβόητου πρώην αρχηγού τους και στο μεταξύ εκλιπόντα Γιεργκ Χάιντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα