ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν νίκη για τη χώρα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάκλαβ Κλάους, σε συνέντευξή του στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Kλάους θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι θύμα του νομισματικού συστήματος, οποίος σημειώνει επίσης, ότι έξοδος μίας ή περισσοτέρων χωρών από το ευρώ δεν θα καταστρέψει τη νομισματική ένωση ούτε το οικοδόμημα της

ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τσεχίας δήλωσε πως προς το παρόν «δεν τίθεται θέμα» ένταξης της χώρας του στη ζώνη του ευρώ. «Ενδεχομένως το 2074 να μπούμε και στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση. Κανείς δεν μας πιέζει», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του. Ο κ. Κλάους θεωρεί ότι το σύστημα της ευρωζώνης τιμωρεί ορισμένες χώρες που τελικά θα ήταν καλύτερα χωρίς ευρώ. «Η Ελλάδα είναι θύμα της νομισματικής ένωσης» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Θα ήταν πολύ καλύτερα για τους Έλληνες να μην έχουν αυτό το ζουρλομανδύα. Θα ήταν μία νίκη για αυτούς».

Ενώ έκανε και μια πρόβλεψη: «Δεν νομίζω ότι το ευρώ ως νόμισμα θα εξαφανιστεί. Το θέμα όμως, είναι εάν όλες από τις 17 χώρες και ενδεχομένως μερικές ακόμη θα είναι ή θα θέλουν να είναι σε αυτό το σύστημα ή όχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα