Η GOOGLE ΣΒΗΝΕΙ 14 ΚΕΡΑΚΙΑ

Δεκατεσσάρων ετών έγινε η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου, γιορτάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι η μετοχή της στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας σκαρφάλωσε στα 749 δολάρια.

Η Google έκανε την εμφάνισή της ως εταιρεία στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 με έδρα ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια, ενώ έπειτα από 17 μέρες προσέλαβε τον πρώτο της υπάλληλο. Ο Σέρτζ Μπριν και ο Λάρι Πέιτζ δύο φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έφτιαξαν την εταιρία με την επωνυμία

BackRub, που αργότερα την μετονόμασαν σε Google.

Το 2003 η μηχανή αναζήτησης της Google, γνωστή σε όλους ως Google Search εξυπηρετούσε 150 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως, προερχόμενες από 100 διαφορετικές χώρες, ενώ την ίδια χρονιά, η Google αγόρασε και την υπηρεσία blogger δημιουργώντας το γνωστό σύστημα ιστολογίων της. Το 2006, η Google εξαγόρασε το Youtube κάνοντας την εταιρία κυρίαρχη στον χώρο της on line ανάρτησης/θέασης ψηφιακών οπτικοακουστικών δεδομένων.

Μια δυναμική κίνηση της Google ήταν να ασχοληθεί με το λογισμικό για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, (smartphones), δημιουργώντας την πρώτη εκδοχή του Android και μπαίνοντας στον ανταγωνισμό με την Apple, η οποία μέχρι τότε δεν είχε αντίπαλο. Το Android στις μέρες μας έχει μερίδιο κοντά στο 70% στα smartphones.

Tο 2008 η Google παρουσίασε τον περιηγητή διαδικτύου Google Chrome, που διακρίνεται για την ταχύτητα και για την συμβατικότητα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες Google (Gmail, Google Talk, Google Maps, Google Play κ.λπ.). O Chrome είναι αυτή τη στιγμή ο Νο1 browser, έχοντας ξεπεράσει τόσο τον Internet Explorer (Microsoft), όσο και τον Firefox (Mozilla).

Στη μηχανή αναζήτησης της Google, όπου μπορεί να διακρίνει κανείς ένα Illustration με μια τούρτα στην οποία βρίσκονται 14 κεράκια, τα οποία «φωτίζουν» 14 χρόνια επιτυχιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα