ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας απέρριψε σήμερα το αίτημα οργανώσεων για την προστασία των ζώων που ζητούσαν την απαγόρευση των ταυρομαχιών.

Οι οργανώσεις ζητούσαν να χαρακτηριστούν οι ταυρομαχίες ως μια μορφή σκληρότητας απέναντι στα ζώα, όμως οι δικαστές έκριναν ότι οι «παραδοσιακές» ταυρομαχίες που διοργανώνονται στην νότια Γαλλία «δεν βλάπτουν τα συνταγματικά δικαιώματα των ζώων».

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο περισσότεροι από 1.000

ταύροι σκοτώνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι ταυρομαχίες που διοργανώνονται σε περιοχές της νότιας Γαλλίας, «δεν βλάπτουν τα συνταγματικά δικαιώματα» των ζώων.

Αν και οι ταυρομαχίες είναι συνυφασμένες με την Ισπανία, μεταφέρθηκαν και στη Γαλλία πριν από ενάμισι περίπου αιώνα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις περιοχές Νιμ και Αρλέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι  απαγορεύτηκαν οι ταυρομαχίες στην Καταλονία, πρόκειται για την πρώτη απόφαση του είδους που λαμβάνεται στην Ισπανία.

Επίσης σύμφωνα με το BBC, σε δημοσκόπηση που διεξήχθη στη Γαλλία το 48% των ερωτηθέντων ήταν θετικά διακείμενο στην απαγόρευση των ταυρομαχιών/

Βέβαια ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, γεννημένος στην Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα είχε εκφρασθεί υπέρ της διεξαγωγής των ταυρομαχιών.

Τώρα, έπειτα και από τη σημερινή εξέλιξη, οι οργανώσεις προστασίας των ζώων σκοπεύουν να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα