ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Καταστροφικό για τη χώρα θα ήταν το ενδεχόμενο νέων εκλογών, είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου στο Ζάππειο, δηλώνοντας παράλληλα θετική σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίσθηκε σίγουρη για την είσοδο του κόμματός της στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας το ως «δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς», και

τόνισε ότι είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των νοικοκυριών.

«Πρέπει να αποκτήσουμε μια κουλτούρα συνεργασιών» τόνισε η ίδια, φέρνοντας ωστόσο παράδειγμα προς αποφυγή συνεργασίες τύπου  «Τσιπρο – Καμένου» οι οποίες υπογράμμισε «είναι ο συντομότερος δρόμος για να γίνουμε Βόρεια Κορέα».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν και για τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας πως έχουν υπογράψει και είναι δεσμευμένοι να τηρήσουν όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, ενώ τους χαρακτήρισε ως «δύο αδιόρθωτους» που δεν μπορούν να μιλήσουν ακόμη και σε ένα ντιμπέιτ. Επιπλέον τους καταλόγισε ότι δεν έχουν κανέναν συνομιλητή στο εξωτερικό

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έκανε λόγο για ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο ανάπτυξης, αντίστοιχο του σχεδίου Μάρσαλ και τόνισε ότι υπάρχει προοπτική για την Ελλάδα και πως αυτή η προοπτική είναι μέσα στην Ευρώπη.

Επεσήμανε την ανάγκη μείωσης του κράτους,  τασσόμενη υπέρ ενός μικρού, επιτελικού, κοινωνικού κράτους και  υπέρ των αποκρατικοποιήσεων  στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ακόμη είπε ότι το κόμμα της εκπροσωπεί το 1 εκατ. ανέργων στον ιδιωτικό τομέα,  ενώ αναφερόμενη στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας είπε ότι πρόκειται για «λάθος» και πρότεινε την «αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα του Δημόσιο Τομέα».

Τέλος σχολίασε και το ζήτημα της λαθρομετανάστευση λέγοντας πως αυτή δεν αντιμετωπίζεται με κατάρες αλλά με ευρωπαϊκό σχέδιο, ζητώντας από την Ε.Ε. να στηρίξει την Ελλάδα με ουσιαστική παρουσία της Frontex στα 120 χλμ ευρωπαϊκών συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα