Ν.Υ. TIMES: ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η εφημερίδα New York Times χαρακτηρίζει «κωμικοτραγικές» τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στο θέμα με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η οποία περιέχει 2.000 ονόματα Ελλήνων που διατηρούν λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας.

«Η ιστορία είναι αστεία..», αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, λόγω του

αλαλούμ που δημιουργήθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των προκατόχων του: «ένας από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η λίστα είχε χαθεί, ενώ αργότερα ένας άλλος δήλωνε ότι το είχε παραδώσει στις αρμόδιες αρχές…».

Το δημοσίευμα λέει επίσης «ότι κατά τη διάρκεια μίας σειράς από έρευνες για περιπτώσεις διαφθοράς ”υψηλών προσώπων”, το θέμα πήρε μια νέα πιο σκοτεινή τροπή. Την περασμένη Πέμπτη, ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών – ο οποίος, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτελούσε ο ίδιος αντικείμενο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς- βρέθηκε νεκρός με επικρατέστερη αιτία την αυτοκτονία…».

«Αυτό που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας είναι μία τραγωδία με έντονα στοιχεία κακής κωμωδίας», συνεχίζουν οι N.Y. Times, τονίζοντας ότι εκτός από την παθογενή σχέση μεταξύ των σοσιαλιστών και του κόμματος του πρωθυπουργού, η κατάσταση που εξελίσσεται αποκαλύπτει επίσης τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στο πολιτικό κατεστημένο και την ολιγαρχία μιας ελίτ επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα