«Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ BENETΤΟΝ

Προβληματισμένος από την οικονομική κρίση και την ανεργία που πλήττει τους νέους ηλικιακά, ο Αλεσάντρο Μπένετον εγκαινίασε σήμερα την νέα διαφημιστική εκστρατεία της ομώνυμης  οικογενειακής επιχείρησης με τίτλο “UNHATE”, ενώ κάλεσε περίπου 100 εκατομμύρια άνεργους νέους να προτείνουν ιδέες με την υπόσχεση ότι οι 100 καλύτερες θα βραβευθούν.

Ο 48χρονος πρόεδρος του Ομίλου Benetton  με τη νέα

διαφημιστική εκστρατεία, λιγότερο αμφιλεγόμενη αυτή τη φορά,  προσπαθεί να δώσει έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνεργοι κάτω των 30 ετών που προσπαθούν να βρουν δουλειά.

Η διαφημιστική καμπάνια, καταχωρήσεις και τηλεοπτικά σποτ, εμπνευσμένη από το πνεύμα της εποχής, δείχνει αποφασισμένους νέους είτε να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ή να περιμένουν έξω από κάποιο γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Η νέα παγκόσμια διαφημιστική εκστρατεία θα περιλαμβάνει αφίσες, μπλουζάκια, μια ταινία και έναν διαγωνισμό για την επιλογή 100 “ανέργων της χρονιάς”, ο καθένας από τους οποίους θα κερδίσει 5.000 ευρώ για την ιδέα του.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και άνεργοι. Θα πρέπει να καταθέσουν την ιδέα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.unhatefoundation.org και θα επιλεγούν μέσω διαδικτυακής δημοσκόπησης από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους στην ίδια ιστοσελίδα. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου.

Η εκστρατεία αυτή κατέληξε στη σύναψη συμφωνίας τον Μάιο, με την εταιρεία να κάνει δωρεά σε καθολική φιλανθρωπική οργάνωση για να τερματιστεί νομική διαμάχη που είχε με το Βατικανό εξαιτίας μιας διαφήμισης που έδειχνε τον πάπα Βενέδικτο να φιλάει στα χείλη έναν ιμάμη.

Ο Μπένετον υποστηρίζει ότι το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατέστη απαρχαιωμένο, «Πρέπει να αποδεχτούμε ότι το ΑΕΠ δεν είναι το μοναδικό που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε» δήλωσε  σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο η νέα διαφημιστική εκστρατεία προέκυψε χάρη στην ομάδα 50 εμπειρογνωμόνων της Benetton οι οποίοι του προσκόμισαν στατιστικά στοιχεία που έδειχναν ότι ο αριθμός των ανέργων σε ολόκληρο τον κόσμο, ηλικίας 15 με 29, ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα