«Ο αρχηγός να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Τον κατηγορεί για «σύγχυση» που δημιουργεί με τις αποσπασματικές του κινήσεις, ενώ εντάσσει την όλη συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ στο ευρύτερο θέμα της Κεντροαριστεράς…

Ολόκληρη η δήλωση της Κατερίνας Μπατζελή στο matrix24.gr, έχει ως εξής :

«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, όπου διαλύεται το πολιτικό σύστημα, αλλά θρυμματίζεται και η ίδια η κοινωνία από την εφαρμογή ενός μνημονίου, το οποίο αλλάζει κατά το δοκούν και κατά τις επιθυμίες της ΕΕ

και του ΔΝΤ.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας θα πρέπει να παραμείνει σταθερός, να γίνονται συνεχείς διαπραγματεύσεις, στα πλαίσια μιας ΕΕ που πλέον έχει αποδεχθεί ότι οι πολιτικές και τα χρηματοδοτικά όργανα που έχει, δεν είναι επαρκή για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του δημόσιου χρέους.

Σε αυτό το πλαίσιο και στην ανασύσταση του πολιτικού συστήματος στην χώρα μας καταρχήν,  απαιτείται ισχυρή βούληση των πολιτών και των πολιτικών. Τακτικές και τακτικισμοί παλαιού τύπου ανθρώπων που σκέφτονται το μέλλον το δικό τους και όχι του γενικότερου συνόλου, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ειδικότερα, για το ΠΑΣΟΚ, που έχει σηκώσει το ιστορικό βάρος της ʽμνημονικής μεταπολιτευσηςʼ, απαιτεί να έχει αρχηγούς οι οποίοι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Και όταν λέω ΠΑΣΟΚ, εννοώ τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο μέσα στον οποίο εντάσσεται και το ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός ενός τέτοιου χώρου δεν μπορεί να δημιουργεί σύγχυση, να κάνει αποσπασματικές παρεμβάσεις, να δημιουργεί αναξιοπιστία εντός και εκτός Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα