Ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανόν κατά διαστήματα να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα ασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και νοτιά.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν

κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά (περίπου από τα 1100 μετρά) καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου από τα 700 μετρά). Εξασθένηση των φαινόμενων στα δυτικά από το απόγευμα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά (περίπου από τα 1100 μετρά). Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά (περίπου από τα 1100 μετρά). Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μεγάλη Παρασκευή 18-04-2014

Άστατος καιρός και την Μεγάλη Παρασκευή με τοπικές βροχές στα δυτικά βόρεια και ανατολικά.

Στα κεντρικά ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ήλιου και συννεφιά (Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη).

Επιδείνωση περιμένουμε από τα δυτικά κυρίως από την Κεφαλονιά και νοτιότερα με βροχές τοπικά έντονες και τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια μέρη, μέτριας έντασης βροχές στην Πελοπόννησο από το Αρτεμίσιο και δυτικότερα.

Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε και στα ανατολικά με τοπικές πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην Αθήνα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και νεφώσεις κατά τόπους. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά και διαστήματα ήλιου με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα.

Μεγάλο Σάββατο 19-04-2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε νωρίς το πρωί σε τμήματα της δυτικής χώρας γρήγορη βελτίωση όμως θα παρουσιάσει ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ήλιου από νωρίς το μεσημέρι, στην κεντρική Ελλάδα από τη Λαμία και νοτιότερα θα έχουμε Ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές.

Ήλιο θα έχουμε τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην Κρήτη με τοπικά σύννεφα άνευ σημασίας, άστατος καιρός αναμένεται στα βόρεια με τοπικές συννεφιές και ασθενείς βροχές κατά τόπους έως μέτρια έντασης πρόσκαιρες όμως, πιο δριμεία θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου αναμένουμε τοπικές βροχές μέτριας έντασης.

Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε πρόσκαιρα και στα Ανατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Στην Αθήνα αναμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και παροδικές νεφώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, περιμένουμε ασθενή βροχή κυρίως το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Κυριακή του Πάσχα 20-04-2014

Περεταίρω βελτίωση περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα με τις βροχές από ότι φαίνεται να αποχωρούν από όλες τις περιοχές με κάποιες εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά στην κεντρική και νότια χώρα αναμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές σε κάποιες περιοχές χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Στα ανατολικά επίσης αναμένουμε σημαντικά βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια και τοπικά σύννεφα.

Στα δυτικά θα έχουμε ηλιοφάνεια με συννεφιές που θα πυκνώσουν ενδεχομένως το μεσημέρι χωρίς να περιμένουμε κάποια βροχή. Οι συννεφιές θα είναι πυκνότερες στα βορειοδυτικά.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας περιμένουμε συννεφιές από το μεσημέρι στις περιοχές της δυτική Μακεδονίας και στις περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορά μας.

Στις περιοχές κοντά στα σύνορα της Μακεδονίας και της Θράκης ίσως σημειωθούν βροχές από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Ιόνιο από δυτικές κατευθύνσεις και στο Αιγαίο μέτριοι από νότιες νοτιοδυτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα