Ο καλύτερος διευθυντής του κόσμου

11:26 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Είναι ο πιο δημοφιλής διευθυντής και ο πιο αγαπητός, αφού αντί να εισπράττει το μπόνους τον 3,25 εκατομμυρίων δολαρίων που δικαιούται, το μοιράζεται με τους εργαζόμενους.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη χρονιά που προχωρά σε αυτή την απόφαση, να διαθέσει δηλαδή, τουλάχιστον 3,25 εκατ. δολ. από το μπόνους, στους 10.000 εργαζομένους της Lenovo, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής υπολογιστών παγκοσμίως.

Βέβαια, όπως ανακοίνωσε η Lenovo

Group, ο διευθύνων σύμβουλος της θα μοιραστεί 3,25 εκατ. δολάρια από το προσωπικό του χρηματικό μπόνους, το οποίο ανέρχεται σε 14,6 εκατ. δολαρίων με τους εργαζομένους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έπειτα από πωλήσεις ρεκόρ που σημείωσε η γνωστή κατασκευάστρια.

Η Lenovo, στα οικονομικά της αποτελέσματα, ανέφερε ότι οι πωλήσεις της έφτασαν τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια για την πιο πρόσφατη οικονομική της χρονιά, με την διάθεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών να έχει ανέλθει στις 52,4 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε 12 μήνες, καθώς η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει μερίδιο αγοράς και να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις συσκευών smartphone και tablet.

Το ποσό υπολογίζεται να διαμορφωθεί στα 325 δολάρια για κάθε εργαζόμενο, που αντιστοιχεί σε έναν «τυπικό» μισθό εργαζομένου στη Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα