Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συντονιστής της Task Force στην Αθήνα

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Σχοινάς θα συντονίζει, τόσο τις εργασίες των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων (DG ECFIN) στην Αθήνα, όσο και την ομάδα της Task Force στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου και της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Επίσης,

ο κ. Σχοινάς θα βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που εργάζονται στενά με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ενώ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντά στις 16 Μαϊου 2013.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής σημειώνει ότι ο κ. Σχοινάς είναι αναπληρωτής διευθυντής στο Γραφείο Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Loyola de Palacio και από το 2004 έως το 2007, διευθυντής του γραφείου του Κύπριου Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάρκου Κυπριανού. Εξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2007 και παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 2010.

Σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Bruge.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα