Ο ΜΑΡΙΟ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ

Aπό χθες το βράδυ το όνομα του Μάριο Μπαλοτέλι ακούγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά. Ο 21χρονος Ιταλός στράικερ, με τις ρίζες από την Γκάνα, έχει συνηθίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Πληκτρολογείς στο google το όνομα του Μάριο Μπαλοτέλι και ο υπολογιστής …αγκομαχά διότι βγάζει περισσότερα από 45.000.000 αποτελέσματα! Το μελάνι που έχει καταναλωθεί για άρθρα που αφορούν τον 21χρονο σούπερ στράικερ της Εθνικής Ιταλίας πρέπει να ζυγίζει τόνους. Τα ΜΜΕ

τον λατρεύουν διότι τύποι σαν και αυτόν τους δίνουν ψωμί. Γιατί ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι τόσο ιδιόρρυθμος;

Η ζωή του είναι πραγματικά μία περιπέτεια που αξίζει κανείς να την γυρίσει ταινία. Είδε για πρώτη φορά το φως το 1990 στο Παλέρμο της Σικελίας από Γκανέζους μετανάστες στην Ιταλία γονείς, τον Τόμας και την Ρόοζ Μπαρουά. Ο νεογέννητος Μάριο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τη λειτουργία του εντέρου του και η οικογένειά του μετακόμισε στο Βορρά της Ιταλίας και συγκεκριμένα στη Λομβαρδία.

Όταν ο μικρός Μάριο έγινε δύο χρονών, οι γονείς του γονάτισαν οικονομικά και αναγκάστηκαν να τον δώσουν για υιοθεσία. Ο Φραντζέσκο και η Σίλβια Μπαλοτέλι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μωρό από την Γκάνα και εν τέλει το έκαναν δικό τους μετά από απόφαση του δικαστηρίου της Μπρέσια. Ο Μάριο Μπαρουά έγινε Μάριο Μπαλοτέλι και το ποδόσφαιρο μόλις είχε βρει έναν πραγματικό σταρ!

Αργότερα, όταν έγινε διάσημος μέσω της Ίντερ, οι βιολογικοί γονείς του ζήτησαν να τον πάρουν πίσω, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να επιστρέψει κατηγορώντας μάλιστα δημοσίως το ζεύγος Μπαρουά για κυνήγι δόξας και χρήματος! Όταν έγινε 18 χρονών, ο Μπαλοτέλι πήρε και επισήμως την ιταλική υπηκοότητα και πέταξε από πάνω του κάθε τι που τον συνέδεε με το παρελθόν του. Διατηρεί επαφές μόνο με τα τρία βιολογικά αδέρφια του.

Ποδοσφαιρικός πατέρας του ο Μαντσίνι

Το ζεύγος Μπαλοτέλι έδωσε το δικαίωμα στο μικρό Μάριο να ξεφύγει από τη μιζέρια και τη φτώχεια και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή στον ιταλικό Βορρά. Ο άνθρωπος που του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για τα υψηλά ποδοσφαιρικά πατώματα ήταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός εντυπωσιάστηκε από τα προσόντα του στράικερ της Λαμεζάνε και το 2006 τον έφερε στην Ίντερ. Μάλιστα του έδωσε και ευκαιρίες να παίξει βασικός ακόμη και στο Champions League και ο Μάριο δεν τα πήγε άσχημα. Εδωσε το στίγμα του παρά το νεαρό της ηλικίας του και όλοι άρχισαν να μιλούν για το νέο big thing του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Όμως, οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα. Ο αντικαταστάτης του Μαντσίνι στον πάγκο της Ίντερ, ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του και ο Μπαλοτέλι άρχισε να νιώθει άσχημα ως παίκτης των νερατζούρι. Όταν δε φωτογραφήθηκε και με τη φανέλα της μισητής Μίλαν σ’ ένα εστιατόριο, ο χρόνος άρχισε να κυλά αντίστροφα γι αυτόν. Τη λύση όμως έδωσε και πάλι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος είχε αναλάβει τις τύχες της Μάντσεστερ Σίτι, πρότεινε στους Άραβες ιδιοκτή

Keywords
Τυχαία Θέματα