Ο ΜΟΝΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

17:50 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

«Η Τουρκία πρέπει να συνδεθεί όλο και στενότερα με την Ε.Ε. έως την  πλήρη ένταξή της» υποστήριξε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρώμη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Μόντι τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να προσδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια επιπλέον αξία από οικονομικής, στρατηγικής, γεωπολιτικής και πολιτιστικής άποψης και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. μπορεί να ωφεληθεί από την αισιοδοξία, την οικονομική ανάπτυξη και το νεανικό πληθυσμό της Τουρκίας και για το λόγο αυτό «πρέπει να συνδεθεί όλο και στενότερα με την Ε.Ε μέχρι την πλήρη

ένταξή της».

Επίσης κατά την  ιταλοτουρκική διακυβερνητική διάσκεψη στη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι το διμερές εμπόριο ξεπερνά ετησίως τα 21 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά του ο  Ερντογάν έδωσε  έμφαση στην οικονομική συνεργασία Ρώμης-Άγκυρας στον οικοδομικό τομέα καθώς και σε αυτόν του τουρισμού, ενώ σε ό,τι αφορά την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε.  τόνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση «στάθηκε πάντα στο πλευρό της Τουρκίας» προσθέτοντας ότι η  υποστήριξή της θα συνεχίσει να είναι πολύτιμη.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα