Ο Πωλ Μακ Κάρτνεϊ ανακοινώνει τη διάλυση των Beatles

Παρουσιάζοντας το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ και απαντώντας σε ερώτημα αν αυτό είναι η αρχή σόλο καριέρας ή ένα διάλειμμα από τους Μπιτλς, ο Μακ Κάρτνεϊ δήλωσε: «Ο χρόνος θα δείξει. Ένα σόλο άλμπουμ σημαίνει την αρχή μιας σόλο καριέρας».

Στο ερώτημα αν η διάλυση των Beatles ήταν προσωρινή ή μόνιμη, εξαιτίας προσωπικών ή μουσικών διαφορών, ο Μακ Κάρτνεϊ απάντησε: «Προσωπικές

διαφορές, επιχειρηματικές διαφορές, μουσικές διαφορές… αλλά πάνω απ΄ όλα επειδή θέλω να έχω πιο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου. Προσωρινά ή μόνιμα; Πραγματικά δεν ξέρω».

Στις 14 Απριλίου ο Τζον Λένον μιλώντας στο περιοδικό «Rolling Stone», είπε για τον Μακ Κάρτνεϊ: «Δεν περνάει το δικό του, γι΄ αυτό προτιμά να δημιουργήσει χάος. Τον περασμένο χρόνο κυκλοφόρησα τέσσερα άλμπουμ και δεν είπα μία γαμ… λέξη για διάλυση».

Τρεις μέρες αργότερα, στις 17 Απριλίου 1970, κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τον τίτλο «ΜcCartney», που δεν άφηνε περιθώρια για παρανοήσεις στους εκατομμύρια φανατικούς φίλους των Σκαθαριών.

Και τυπικά ο επίλογος γράφτηκε στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, όταν ο Μακ Κάρτνεϊ υπέβαλε μήνυση για τη διάλυση των Μπιτλς, ενώ στο μεταξύ είχαν ειπωθεί και γραφεί πάρα πολλά απ΄όλα τα μέλη του συγκροτήματος για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Το «Let It Be» που κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου 1970 ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ, αλλά και το τελευταίο τους ζωντανό.

Οι «Υπέροχοι Τέσσερις» ακολούθησαν προσωπικές καριέρες με πολλές σημαντικές στιγμές, όμως ποτέ δεν δημιούργησαν τη μαγεία που έγινε μανία και συνόδευε κάθε τι που σχετιζόταν με τα θρυλικά Σκαθάρια.

Τον Δεκέμβριο του 1980 ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Nέα Yόρκη και στις 30 Νοεμβρίου του 2001 ο Τζόρτζ Χάρισον πέθανε από καρκίνο στο Λος Άντζελες.

Keywords
Τυχαία Θέματα