Ο Σαμαράς και οι… τρεις σωματοφύλακες

Δεν είναι και από τους πλέον ομιλητικούς και οι δημόσιες παρεμβάσεις τους είναι σπάνιες, εξ ου και αποτελούν είδηση.

Άρα η επιλογή να εμφανιστούν δημοσίως και οι τρεις εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, οι κ. Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης στη Βουλή, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος μέσω ραδιοφώνου, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Το Μαξίμου επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα επανεκκίνησης της κυβερνητικής μηχανής και αντεπίθεσης, μετά από ένα μήνα εσωστρέφειας και κυβερνητικών κλυδωνισμών. Η επίσκεψη Σόιμπλε,

η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά δέκα μονάδες, η άφιξη, απόψε, του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζέικομπ Λιού δημιουργούν, θεωρούν στο Μαξίμου, το πλαίσιο για να ξεκινήσει η κυβερνητική αντεπίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να ενισχυθεί η ομοιογένεια της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Έτσι, χθες, οι κ. κ. Σταμάτης και Λαζαρίδης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με όσα είπε για την ΕΡΤ αλλά και την επίσκεψη Σόιμπλε, αναδεικνύοντας παράλληλα και τη δημοσκοπική στασιμότητα που παρουσιάζει η Κουμουνδούρου παρά τα αντιδημοφιλή μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Ο Γραμματέας της Κυβέρνησης, δε, Τάκης Μπαλτάκος μέσω ραδιοφώνου έστελνε σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και, προφανώς, προς το εσωτερικό της Ν.Δ. ότι ενδεχόμενη καταψήφιση κρίσιμη νομοσχεδίου θα οδηγήσει, αυτομάτως, την κυβέρνηση σε πτώση και τη χώρα σε εκλογές. «Ας μην αμφιβάλλουν για την αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά» επεσήμανε ο Τάκης Μπαλτάκος, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν ακόμη κι αν είναι Αύγουστος ή Χριστούγεννα.

Πίσω από την ταυτόχρονη εμφάνιση των τριών σωματοφυλάκων του κ. Σαμαρά κρύβεται η προσπάθεια του Μαξίμου να διατηρήσει την πολιτική πρωτοβουλία και, ταυτόχρονα, την κομματική ενότητα καθώς παρά τις διακηρύξεις για εξάντληση της 4ετίας, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα… ατύχημα που να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα