Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους επιτελείς του στην Ιπποκράτους (για πρώτη φορά) θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που επικοινώνησε το πρωί τηλεφωνικά για το θέμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αύριο στις 10.20 η συνάντηση των τριών αρχηγων.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αναλυτική ενημέρωση

για τα μέτρα που «έκλεισαν»χθες σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση -στην οποία από πλευράς ΠΑΣΟΚ θα μετέχουν ακόμα οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας- κρίνεται αναγκαία ενόψει της αυριανής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, που κατά πληροφορίες έχει οριστεί να γίνει στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ πάντως, παρά το γεγονός ότι θα ψηφίσει τα μέτρα, προκειμένου να μην προκαλέσει κυβερνητική αστάθεια, εμμένει στην ανάγκη πολιτικής διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους, καθώς και στα πέντε σημεία με τα οποία κωδικοποίησε χθες την πλατφόρμα του κόμματος ως προς το πακέτο μέτρων. Μεταξύ αυτών, η εσωτερική ισορροπία μεταξύ περικοπών και περιορισμού δαπανών, το αναπτυξιακό και το κοινωνικό πακέτο που πρέπει να συνοδεύουν τα μέτρα. Επιμένει ακομα στην ανάγκη παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και τη λήψη μέτρων σε δύο φάσεις, καθώς και στην κάλυψη τυχόν πρόσθετου δημοσιονομικού κενού μέσα από τη μείωση του χρέους. Με αυτά, αλλά και μία λίστα με διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει, αφού συνιστούν μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά δεν έχουν προχωρήσει, θα προσέλθει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10:30 Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα