Ο θάνατος της Χριστίνας και το τέλος της δυναστείας Ωνάση

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού. Αν και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από το χωρισμό των γονιών της. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και γρήγορα αφοσιώθηκε σε αυτές.

Μόλις

στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα.

Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή και σε τρίτο γάμο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι.

Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο πλέι-μπόι της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Με τον Τιερί χώρισαν λίγο αργότερα.

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε το 1988 στην Αργεντινή από έμφραγμα, όπως δηλώθηκε επίσημα, λόγω της πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί για μία ακόμα φορά τον Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής.

Ο «απροσδόκητος» χαμός της πυροδότησε πολλά σενάρια περί δολοφονίας καθώς οι φήμες ότι αυτοκτόνησε αποκρούονται από ανθρώπους του περιβάλλοντος της, που υποστηρίζουν ότι την περίοδο εκείνη ήταν ευτυχισμένη καθώς ετοιμαζόταν να παντρευτεί ξανά.

Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στο Σκορπιό. Σύμφωνα με τη διαθήκη της όριζε, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της. Όπως και έγινε

Keywords
Τυχαία Θέματα