Ο Τσίπρας πάει για… ρεπορτάζ στην Λατινική Αμερική

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο το πρωί, θα ανοίξει τις εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσει (τα 301 μέλη της Κ.Ε. θα εκλέξουν 35μελή Γραμματεία και, πιθανότατα, 11μελή Διεύθυνση) και μετά θα πετάξει απευθείας για τη Λατινική Αμερική. Ο Neo πληροφορείται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί την Αργεντινή και τη Βραζιλία

και η περιοδεία του εκεί θα κρατήσει 10 ημέρες. Το πρόγραμμα του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, δεδομένου ότι οι οικοδεσπότες του, λόγω πρωτοκόλλου, θέλουν να μη δημοσιοποιηθούν οι συναντήσεις που θα έχουν μαζί του ως την παραμονή της περιοδείας του. Παρόλα αυτά, μαθαίνω ότι με τον Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί πιθανότατα ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, ενώ πηγές μου στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν να υπάρξουν συναντήσεις και με τους ηγέτες των δύο χωρών.
Όσο για τη διάρκεια της περιοδείας, ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί όντως 10 ημέρες προκειμένου να κάνει… «ρεπορτάζ» για το πώς η Βραζιλία και η Αργεντινή ξεπέρασαν (;) την δημοσιονομική κρίση. Αναμένεται, μάλιστα, να συναντηθεί όχι μόνο με συνδικαλιστικές και εργατικές ενώσεις, αλλά να επισκεφθεί ακόμη και «αυτοδιαχειριζόμενα» εργοστάσια, που πέρασαν στα χέρια των εργαζομένων μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής. Ελπίζω, πάντως, οι γνώσεις που θα αποκομίσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το «μετά τη χρεοκοπία τι;», να μη του χρειαστούν στην Ελλάδα –σε επίπεδο εφαρμοσμένης πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα