Ο Τσίπρας στον προεκλογικό αγώνα των Γερμανών

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Δύο μόλις μέρες μετά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ (14-15 Σεπτεμβρίου), ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα και θα χαιρετίσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Die Linke. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θα προειδοποιήσει

την γερμανική κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα τα ανατρέψει όλα» όταν έρθει στην εξουσία. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επικαλεστεί εκ νέου τη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953, όταν αποφασίστηκε κούρεμα χρέους και εξόφληση του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης» για την ίδια τη Γερμανία και θα αξιώσει να ακολουθηθεί η ίδια συνταγή και για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Μόσχα-Πεκίνο

Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει προχθές το matrix24.gr , η Κουμουνδούρου σχεδιάζει νέο ταξίδι στη Μόσχα και αναμένει από την ρωσική κυβέρνηση τις τελικές απαντήσεις για το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις συναντήσεις που θα έχει με ρώσους πολιτικούς παράγοντες. Άλλωστε, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις στην ρωσική πρωτεύουσα, τότε η αντίστιξη με τις «παγωμένες» σχέσεις Μόσχας-κυβέρνησης Σαμαρά θα είναι εμφανής. «Μόλις προχθές, ο Πούτιν αποκάλεσε την Ελλάδα προβληματική χώρα», σημειώνει στο matri24.gr στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαλύπτει ότι στους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνεται και ένα ταξίδι στο Πεκίνο, αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει σοβαρή προεργασία για κάτι τέτοιο.

Διπλωματικός πυρετός

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη Συρία, ενώ αποτελεί ήδη ειλημμένη απόφαση η σκληρή επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης, αν η Ελλάδα συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο το ΝΑΤΟ για επίθεση στη Δαμασκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα