Ο ΒΙΚΤΩΡ ΚΟΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο Βίκτωρ Κοέν επιστρέφει στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη και μας αφήνει να «παίξουμε» με τα «Μαύρα Παράξενα Παιχνίδια» του.

Time, Fortune, Village Voice, Focus, είναι μόνο μερικά από τα περιοδικά, εξώφυλλα των οποίων έχει επιμεληθεί ή μάλλον φιλοτεχνήσει ένας από τους διασημότερους εικονογράφους/εικαστικούς της εποχής μας.

Ο

λόγος για τον Θεσσαλονικιό Βίκτορα Κοέν, η ατομική έκθεση του οποίου τρέχει αυτές τις μέρες στη συμπρωτεύουσα (εγκαινιάστηκε μόλις προχθές). Το «Dark Peculiar Toys» (ελληνιστί «Μαύρα Παράξενα Παιχνίδια») πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από έξι χρόνια στο Βερολίνο, έκανε σχεδόν το γύρο του κόσμου σε γκαλερί και μουσεία Ευρώπης, ΗΠΑ και Ασίας και μάλλον έφτασε η στιγμή να πιάσει λιμάνι και στην Ελλάδα.

Ο Κοέν, που τα τελευταία 20 χρόνια διαπρέπει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει στο Parsons School of Design, μέσα από αυτή την έκθεση ανοίγει ένα παράθυρο στον αλλόκοτο μικρόκοσμό του, δίνοντας τη δική του εκδοχή για μια φουτουριστική παιδικότητα με μπόλικες δόσεις τραγικότητας. Παντρεύει το λόγο με την εικόνα, την τυπογραφία με την ιδέα και τα αναλογικά με τα ψηφιακά μέσα και συνθέτει μια σειρά από υβριδικές εικόνες. Ουσιαστικά σχολιάζει το lifestyle και τον σύγχρονο πολιτισμό, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον.

INFO: Στη γκαλερί Kalos & Klio Showroom, Τσιμισκή 96, είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα