Ο ύποπτος για μακελειό που θέλει να απαγορευτούν τα όπλα

Ο Τσαρνάεφ, που καταζητείται ως ύποπτος για το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, αυτοσυστήνεται ως 19 ετών, φοιτητής Νομικής στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Τα έξι από τα δέκα tweets του λογαριασμού αφορούν στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Μεταξύ άλλων αστειεύεται για τις επιδόσεις της Άρσεναλ, αποδοκιμάζει τον Σουάρες της Λίβερπουλ και τον προπονητή της, Μπενίτεθ (θεωρεί εξάλλου «αστεία ομάδα» τη Λίβερπουλ) και ενθουσιάζεται με την προοπτική του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το χάσμα μεταξύ της δημόσιας

εικόνας του Τσαρνάεφ και όσων κατηγορείται ότι έκανε μεγαλώνει περισσότερο, από τα υπόλοιπα tweets. Φαίνεται ότι τον διαχειριστή του λογαριασμού ενοχλεί η υποκρισία, που οδηγεί σε αναίτιους θανάτους και αναρτά εικόνα που δείχνει ότι στις ΗΠΑ είναι παράνομες… ποικιλίες τυριών, αλλά όχι και τα αυτόματα όπλα. Ζητεί μάλιστα να την αναδημοσιεύσουν όσοι περισσότεροι μπορούν. «Αυτό πρέπει να αλλάξει», γράφει.

Σε άλλο μήνυμά του δημοσιεύει καρτούν, όπου μία αδιάφορη γυναίκα δεν δίνει χρήματα σε έναν μικρό ζητιάνο, λέγοντας ότι ήδη έκανε «like» στο Facebook.

Στο τελευταίο Tweet αναπαράγει έναν δημοφιλή αστικό μύθο συνωμοσίας, σύμφωνα με τον οποίο στην ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει» γίνεται αναφορά στο Σάντι Χουκ. Υπενθυμίζεται ότι ένας διαταραγμένος στο Ιλινόι άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο που έπαιζε την ταινία. Εβδομάδες αργότερα ένας άλλος ένοπλος σκόρπισε το θάνατο σε δημοτικό σχολείο της πόλης Σάντι Χουκ.

Λίγη ώρα αργότερα, κάποιος έσβησε από το λογαριασμό όλα τα tweets, πλην εκείνων για την απαγόρευση όπλων και το Σάντι Χουκ.

Και ένα «retweet» μυστήριο

Πριν από λίγη ώρα, ο διαχειριστής του λογαριασμού αναμετέδωσε μήνυμα που του έστειλε άλλος χρήστης από τη Βοστώνη. «Που θα με συναντήσεις στις 21 Απριλίου στο Λονδίνο;» τον ρωτά στα ρωσικά ο «Link».

Θα φανεί το επόμενο διάστημα αν πρόκειται για στοιχείο που σχετίζεται με την υπόθεση ή κάποια νοσηρή φάρσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα