Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΠΙΣΩ 105 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ

12:00 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

«Φέρτε πίσω τα λεφτά» λέει το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοβιομήχανους λόγω της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2012!

Του Αιμίλιου Νεγκή

Τον ουρανό σφοντύλι είδαν χθες το απόγευμα οι φαρμακοβιομήχανοι λαμβάνοντας μια λιτή επιστολή του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Α. Δημόπουλου.

Η επιστολή εστάλη με εντολή του Ανδρέα Λυκουρέντζου και αφορά την επιστροφή 105 εκατ. ευρώ για την ισόποση υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων για το πρώτο

τετράμηνο του 2012 – όπως προβλέπει και το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μέση μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη έφθασε τα 265 εκατ. ενώ ο στόχος ήταν 240 εκατ. Έτσι τώρα η κυβέρνηση σε μια επίδειξη πυγμής με αποδέκτη και την τρόικα ενεργοποιεί τη σχετική ρύθμιση του Μνημονίου.

Φυσικά ενδιαφέρον θα έχει σήμερα η στάση των φαρμακοβιομηχάνων, καθώς ο συνδεσμός τους (ΣΦΕΕ) το μεσημέρι παραχωρεί προγραμματισμένη από μέρες συνέντευξη τύπου. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η νέος πρόεδρος, Κ. Φρουζής θα πραγματοποιήσει επίσημη εμφάνιση. Σημειώνουμε ότι ο ΣΦΕΕ έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ κατά των ρυθμίσεων του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα