«Ο Ζήγρας ήταν φύλακας – άγγελος του Άκη»

Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Οικονομίδης είχε αναλάβει εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου επί της Κόμνα Τράκα, ενώ αγόρασε και ακίνητο στη Δεινοκράτους που τελικά κατέληξε στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε οργάνωση και ότι είχε σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στην απολογία του επικαλέστηκε σειρά εγγράφων για να δείξει το σύννομο των διαδικασιών του έργου που ανέλαβε και ότι την επίμαχη περίοδο της εκτέλεσης των εργασιών δεν είχε κανένα ύποπτο ή μελανό σημείο.

Μόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κατάλαβε, όπως ισχυρίστηκε, ότι ο Ζήγρας λειτουργούσε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου. «Ο Ζήγρας λειτουργούσε σαν φύλακας άγγελός του. Υπάρχει ένα μοντέλο που λειτουργεί και φαίνεται πως όπου εμφανίζεται ο Ζήγρας δεν εμφανίζεται ο Άκης» υποστήριξε ο Οικονομίδης.

Ο κατηγορούμενος με διάθεση αυτοκριτικής πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι δικαιολογημένα είμαι στη φυλακή γιατί έκανα το λάθος να μην αποκαλύψω από την αρχή από ποιον έπαιρνα τα λεφτά. Με ρωτούσαν και εγώ απαντούσα… κουκουρούκου». Και πρόσθεσε πως όταν η υπόθεση ήταν υπό έρευνα από το ΣΔΟΕ ο Νίκος Ζήγρας μου έλεγε να μην τον κατονομάσω γιατί το θέμα θα κλείσει και θα… καθαρίσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Βλακωδώς, κατά τα λεγόμενα του, το έκανε, γιατί όπως είπε: «Αν γνώριζα την παράνομη προέλευση των χρημάτων τότε δεν θα αναλάμβανα το έργο».

Τα όσα λέει ο Οικονομίδης προκάλεσαν την αντίδραση του Ζήγρα, ο οποίος ακούστηκε κάποια στιγμή να σχολιάζει: «Τι ψέματα λέει ο άνθρωπος».

Keywords
Τυχαία Θέματα