«ΟΧΙ» ΜΕΝ …ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ

Περιθώρια πολιτικών ελιγμών ψάχνει ήδη ο Φώτης Κουβέλης, μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με το Μαξίμου. Τί αποφασίστηκε χθες, σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος. 

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ στη ΔΗΜΑΡ, υπό την προεδρία του κ. Κουβέλη και με

τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ οι συμμετέχοντες ζύγισαν όλα τα δεδομένα. Όπως σημειώνουν πηγές της ΔΗΜΑΡ στο matrix24.gr, η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να καταψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά είναι δεδομένη. Μάλιστα, στην Αγίου Κωνσταντίνου αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι τυχόν αλλαγή στάσης την τελευταία στιγμή, θα ισοδυναμεί με την πολιτική αυτοκτονία του προέδρου, αλλά και της ΔΗΜΑΡ συλλήβδην.

Διαχείριση αδιεξόδου

Έτσι, ο Φώτης Κουβέλης και οι συνεργάτες του έχουν πλέον επικεντρώσει τους προβληματισμούς τους στη… διαχείριση του αδιεξόδου και της ρήξης. Στη ΔΗΜΑΡ το αδιέξοδο αυτό προεξοφλείται, αφ’ ης στιγμής ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει στην προώθηση των μέτρων και με δεδομένο ότι τα μέτρα -όπως και η συμφωνία για τις αλλαγές στα εργασιακά- έχουν κλειδώσει.
Κατά πληροφορίες, οι ζυμώσεις μεταξύ Μαξίμου και Αγίου Κωνσταντίνου δεν έχουν ως στόχο τον συμβιβασμό κάποιας από τις δύο πλευρές, αλλά τη διαχείριση της αρνητικής ψήφου της ΔΗΜΑΡ. «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, ούτε να τη ρίξουμε θέλουμε, ούτε να προκαλέσουμε εκλογές. Να δούμε πώς θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή», τονίζει στο matrix24.gr προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Την επιθυμία της ΔΗΜΑΡ να μην οδηγηθεί σε ρήξη με την κυβέρνηση Σαμαρά, παρά την πρόθεση καταψήφισης των εργασιακών, επιβεβαίωσε χθες η Αγίου Κωνσταντίνου, όταν διοχέτευσε διαρροές, με τις οποίες επιβεβαίωνε τη στήριξη του κόμματος προς την κυβέρνηση. Ήταν μία εμφανής προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών.
Κατά πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να συμφωνήσει ο Φώτης Κουβέλης με τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε τα εργασιακά να μην έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση ως αυτοτελές νομοσχέδιο, αλλά ως άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα 89 «prior actions». Στην περίπτωση αυτή, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα εμφανιστούν να καταψηφίζουν ένα μόνο άρθρο, αλλά θα δώσουν θετική ψήφο επί της αρχής και επί του συνόλου στο πολυνομοσχέδιο. «Θα δημιουργηθεί πολιτικό θέμα μεν, αλλά τουλάχιστον θα περάσουν τα μέτρα και δε θα τεθεί ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης της κυβέρνησης στη Βουλή», εκτιμούν στη ΔΗΜΑΡ και πλέον το σενάριο του «ενός άρθρου μέσα σε πολυνομοσχέδιο» φαίνεται ότι είναι η καταλληλότερη -για τη ΔΗΜΑΡ, αλλά προφανώς και για την κυβέρνηση συνολικά- λύση στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα