«ΟΧΙ» ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Μήνυμα στην Ευρώπη να σταματήσει να παίζει με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έστειλε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, υπογράμμισε ότι θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία. «Είναι εσφαλμένο να σκεφτόμαστε ότι μία έξοδος της Ελλάδας

από την ευρωζώνη δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εξαιτίας της μετάδοσης», διευκρίνισε και κάλεσε την Ευρώπη να θεσπίσει επειγόντως μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοχετεύσει κεφάλαια απευθείας στις τράπεζες.

Όσον αφορά στη λιτότητα, κάλεσε την Ευρώπη να ακολουθήσει μία περισσότερο ρεαλιστική οδό, τονίζοντας ότι ο στόχος δεν θα έπρεπε να είναι η μείωση των ελλειμμάτων βραχυπρόθεσμα, αλλά η βιωσιμότητα του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα. «Σε αυτήν τη φάση, θα ήταν περισσότερο προσήκον να επιμηκυνθεί ο χρόνος δημοσιονομικής εξυγίανσης για να δοθεί περιθώριο στην ανάπτυξη», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα