ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ»

«Εναλλακτική λύση» του «συστήματος» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ η Αλέκα Παπαρήγα, προβλέποντας ότι αν κερδίσει της εκλογές, θα είναι κυβέρνηση «μιας χρήσης» για να κάνει «τη λάντζα της χρεοκοπίας».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ

ως επιλογή ενός «ανοιχτομάτικου» μέρους του συστήματος. «Στην κυρίαρχη τάξη της χώρας υπάρχει εσωτερική διάσπαση, με το ένα της τμήμα να θέλει να στηριχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ το άλλο, το «πιο ανοιχτομάτικο», εκτιμά ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την χρεοκοπία και θέλει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ να «κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Περισσού, προβλέποντας ότι μια τέτοια αριστερή κυβέρνηση «θα είναι μιας χρήσης, δεν τον λυπάμαι καθόλου (σ.σ. τον ΣΥΡΙΖΑ) γιατί είναι επιλογή του».

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι οι ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να εγκαταλείψουν και τις απόψεις τους, όπως ότι μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση εντός της Ε.Ε.» και ανέφερε ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια «πάνω σε ένα υπαρκτό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας». «Σήμερα μια αριστερά του σαλονιού είναι ό,τι πρέπει», επισήμανε, για να προσθέσει ότι τόσο η δημόσια τηλεόραση όσο και ορισμένες εφημερίδες «σπρώχνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν αναφέρεται σε «συνωμοσίες» ή «διαπλοκές», αλλά σε «επιλογές της άρχουσας τάξης».

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επανέλαβε τα περί λαϊκής εξουσίας που υποστηρίζει το κόμμα της, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός πρέπει να διαφεντεύει τον πλούτο της χώρας», ενώ παραδέχθηκε ότι «ο λαός δεν είναι έτοιμος για μια ριζική ανατροπή αυτή τη στιγμή». «Το ΚΚΕ δεν μπορεί να επιβάλει κάτι τέτοιο», συνέχισε. Υποστήριξε, επίσης, ότι υπάρχουν προτάσεις του ΚΚΕ άμεσα εφαρμόσιμες και έφερε ως παράδειγμα απεργίες που γίνονται και «καταφέρνουν να συγκρατούν τους μισθούς σε ορισμένους κλάδους». «Αυτό, όμως, περνά απαρατήρητο», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το κόμμα της «διεκδικεί κατακτήσεις και μέσα στις συνθήκες της βαρβαρότητας».

Αναφερόμενη στις ενδεχόμενες εξελίξεις μετά τις εκλογές, επισήμανε ότι «ενδέχεται να πάμε σε μια κυβέρνηση που θα καθηλώσει το λαϊκό, εργατικό κίνημα σε ακινησία επισείοντας διαφόρους “κινδύνους” καθώς η κατάσταση θυμίζει το 1985, όταν το ΠΑΣΟΚ επικαλείτο τον «κίνδυνο επιστροφής της δεξιάς», την οποία «ωστόσο είχε βάλει στο χρονοντούλαπο από το 1981», καθώς ο λαός τότε είχε ψηφίσει «στις 18 σοσιαλισμό», ενώ ωθείται να πράξει το ίδιο και τώρα». «Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να ‘χει ο λαός την εξουσία», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα