«Όχι» στο σχέδιο Αθηνά με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε 7 πόλεις

10:02 2/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι πόλεις που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

Αθήνα (Προπύλαια, 12μ.), Γιάννενα (Ακαδημία, 12μ.), Πάτρα (Παράρτημα, 12μ.), Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας, 12μ.), Ρέθυμνο (Δημαρχείο 12μ.), Χανιά (πλατεία Αγοράς, 12μ.), Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο, 12μ.)

Οι δύο φοιτητές που έχασαν

με τραγικό τρόπο τη ζωή τους «πυροδότησαν» τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας σε Λάρισα και Αθήνα.

Ενωμένα ΑΕΙ και ΤΕΙ αντιτίθενται στο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, ενώ η Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ που έγινε το προηγούμενο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, υπερψήφισε την πρόταση για εβδομάδα δράσης και 48ωρη απεργία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη.

Παράλληλα χθες έγινε σύσκεψη Ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που κάλεσε η ΟΛΜΕ. Η κοινή ανακοίνωση που υπέγραψαν οι εκπαιδευτικοί που πήραν την πρωτοβουλία για τα συλλαλητήρια αναφέρει:

«Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας. Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις. Αγωνιζόμαστε για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση»,

Keywords
Τυχαία Θέματα