Ωδή στο μπλε

Ο νικητής του Abraaj Group Art Prize 2012, Raed Yassin, παρουσιάζει νέα έργα από τη σειρά «Yassin Dynasty». Στα έργα από αυτή τη σειρά, ο καλλιτέχνης μεταφέρει τη διήγηση σκηνών από τον Εμφύλιο Πόλεμο του Λιβάνου στις επιφάνειες των σύγχρονων μπλε και άσπρων πορσελάνινων έργων.

Ο Αλέξης Ακριθάκης αποτυπώνει το βαθύ μπλε

της θάλασσας ενώ ο David Hockney χρησιμοποιεί μπλε γραμμές για να αποδώσει εύστοχα το παιχνίδισμα του φωτός στην επιφάνεια του νερού της πισίνας. Το μπλε χρώμα πρωταγωνιστεί επίσης στη φωτογραφική σειρά του Στράτου Καλαφάτη «Αρχιπέλαγος».

Ο Matteo Montani, ο Γιάννης Μόραλης και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης χρησιμοποιούν διάφορους τόνους του χρώματος για να δημιουργήσουν αφαιρετικές συνθέσεις που διακρίνονται για την εκφραστική δυναμικότητά τους.

Μέσα από διαφορετικά εικαστικά μέσα, η έκθεση προβάλει το δυναμικό ρόλο του μπλε χρώματος, παρουσιάζοντας τις υποβλητικές ιδιότητές του ως προς τις αισθητηριακές εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργήσει ή τους συνειρμούς που ενεργοποιεί σε συμβολικό επίπεδο, ιδιότητες που ο θεατής καλείται να αποκωδικοποιήσει.

INFO: Γκαλερί Καλφαγιάν, Χάρητος 11, Κολωνάκι, 10675 Αθήνα, 210 7217679, www.kalfayangalleries.com. Ιούνιος, Σεπτέμβριος: Δευτέρα, Σάββατο: 10:00-15:00, Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-20:00. Ιούλιος: Δευτέρα: 10:00-15:00, Τρίτη – Παρασκευή 10:00-20:00. Αύγουστος: κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα