Οι 18 μονομάχοι στη σέντρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Η μεταγραφική ενίσχυση άρχισε από νωρίς -και συγκεκριμένα από την περσινή σεζόν όταν είχε εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα- με την απόκτηση του Ολαϊτάν και ολοκληρώθηκε -προσωρινά γιατί εκκρεμεί και ο αμυντικός μέσος- με τον Μιγκέλ Τόρες. Το «μπαμ», όμως, έγινε με την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα.

Τι θέλει: Το πρωτάθλημα, τι άλλο; Πέρυσι το πήρε με χαρακτηριστική άνεση, φέτος φαίνεται πως θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας λόγω ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ

έφερε Νέτσιντ, έφερε Στοχ, κράτησε τον Γκαρσία, έφερε Τζιόλη, Σκόνδρα και Σπυρόπουλο, αλλά η σημαντικότερη κίνηση έγινε στον πάγκο. Εκεί όπου ήρθε ο Χουμπ Στέφενς, ίσως ο μεγαλύτερος τεχνικός στην ιστορία του Δικεφάλου. Με την αποστολή να τον επαναφέρει στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1985.

Τι θέλει: Μόλις το γράψαμε. Το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 1985. Ή, στην χειρότερη περίπτωση, να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

Η χρονιά αρχίζει, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τρεις σημαντικές κινήσεις: ένας αμυντικός μέσος, ένας εξτρέμ και ένας επιθετικός. Κατά τα λοιπά, ο Παναθηναϊκός έβαλε το χέρι στην τσέπη μέχρι εκεί που μπορούσε με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να αποτελεί τη σημαντικότερη μεταγραφή. Ο Γιάννης Αναστασίου χτίζει μια νέα ομάδα που -στην επιστροφή της στη Λεωφόρο- θέλει να φτάσει μέχρι εκεί που μπορεί.

Τι θέλει: Το πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορεί. Θα είναι θαύμα να το κατακτήσει, μεγαλύτερο και από αυτό της Εθνικής το 2004. Θέλει μία στρωτή χρονιά και έξοδο στην Ευρώπη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:

Έκανε το μεταγραφικό μπαμ με τον Γκοϊάν, κράτησε τον βασικό κορμό και θέλει να βγει ξανά στην Ευρώπη. Και φυσικά να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί στο Κύπελλο. Ξανά. Το κακό είναι ότι αποκλείστηκε νωρίς από την Ευρώπη και θα τον επηρεάσει ψυχολογικά. Το καλό είναι ότι θα στρέψει το ενδιαφέρον αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Τι θέλει: Είσοδο στα πλέι οφ και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Και μια καλή πορεία στο Κύπελλο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:

Η μεγαλύτερη μεταγραφική κίνηση ήταν η απόκτηση του Μιχάλη Σηφάκη και του Δημήτρη Παπαδόπουλο. Έχασε τον Σκόνδρα, αλλά μικρό το κακό. Στα μέχρι τώρα φιλικά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο.

Τι θέλει: Τα ίδια ακριβώς με τον Αστέρα Τρίπολης. Και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:

Έφερε τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο και τον Βαγγέλη Μάντζιο στην επίθεση. Έχασε τους Λισγάρα και Ζησόπουλο, αλλά κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και με σωστό σχεδιασμό κάλυψε από νωρίς τα κενά και με έτοιμη ομάδα προετοιμάστηκε για τη νέα σεζόν.

Τι θέλει: Να αποφύγει τους μπελάδες του υποβιβασμού και να κυνηγήσει μια θέση στα πλέι οφ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

Πέρυσι έκανε μία εξαιρετική πορεία που τον έφερε στα πλέι οφ και στην Ευρώπη (άλλο αν δεν έπαιξε λόγω αδειοδότησης). Το μειονέκτημα για τον ΠΑΣ είναι η αλλαγή προπονητή με τον Γιάννη Χριστόπουλο να συνεχίζει στην Ουκρανία. ‘Εχασε και τον Ντε Βινσέντι, αλλά πήρε τον Τσάβες από την Νάπολι.

Τι θέλει: Να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα και να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ με την ορμή της περσινής σεζόν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:

Περίεργη χρονιά για τον Πανιώνιο που ταλανίζεται από τα οικονομικά προβλήματα. Προχώρησε σε μεταγραφές νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ενώ κράτησε και τον Κολοβό, τουλάχιστον για εφέτος. Το στοίχημα στην Νέα Σμύρνη είναι να υπάρχει ηρεμία.

Τι θέλει: Να μην μπει σε μπελάδες και να σωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Τα υπόλοιπα θα είναι υπέρβαση.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:

Έχασε τους Βαϊρουά, Σερφά, Λουσέρο και Μουνάφο, όπως επίσης τον MVP της περασμένης σεζόν, Δημήτρη Παπαδόπουλο. Για να το πούμε πιο απλά, αποδυναμώθηκε επικίνδυνα. Η αποστολή του Ακη Μάντζιου μόνο εύκολη δεν είναι.

Τι θέλει: Σωτηρία, τι άλλο;

ΟΦΗ:

Μετά από χρόνια ο ΟΦΗ απασχόλησε την αθλητική επικαιρότητα όχι για τα διοικητικά και οικονομικά του προβλήματα, αλλά για τις μεταγραφές του. Το πρώτο «μπαμ» (ή μπαλωθιά, αν θέλετε) ήταν ο -γνωστός από τη θητεία του στον Ολυμπιακό- Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ακολούθηκε ο Ογιος και ο Ζε Εντουάρντο.

Τι θέλει: Εννοείται πλέι οφ και έξοδο στην Ευρώπη. Ο Παύλος Δερμιτζάκης καλείται να βρει χημεία και να επαναφέρει την κρητική ομάδα, μετά από χρόνια, σε ευρωπαϊκή τροχιά.

ΞΑΝΘΗ:

Βγήκε από το παράθυρο στην Ευρώπη και με τις εμφανίσεις κόντρα σε Λίνφιλντ και Σταντάρ Λιέγης έδωσε τα διαπιστευτήριά της. Ετοιμη ομάδα, με βασικό κορμό και έναν έμπειρο προπονητή (Νίκο Καραγεωργίου), δείχνει έτοιμη να κάνει… ζημιές στο νέο πρωτάθλημα.

Τι θέλει: Μακριά από μπελάδες (υποβιβασμός). Ο εφικτός στόχος είναι τα πλέι οφ και μία δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή παρουσία. Κανονική.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έφυγε, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήρθε. Οπότε από θέμα πάγκου είμαστε εντάξει. Στις μεταγραφές δεν τα πήγε άσχημα, με σημαντικότερες αυτές των Γουνδουλάκη και Πόποβιτς, οπότε και εδώ είμαστε εντάξει. Γενικώς, στον Πλατανιά είναι εντάξει και το άγχος απουσιάζει.

Τι θέλει: Η λογική λέει πως θα σωθεί σχετικά άνετα. Ισως είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει την ευχάριστη έκπληξη.

ΒΕΡΟΙΑ:

Εχασε ταλέντο (Ολαϊτάν) και εμπειρία (Γεωργέας). Πήρε παίκτες «ψημένους» στη Super League και πάει για μια χρονιά με ηρεμία και ό,τι καλύτερο, ειδικά εντός έδρας.

Τι θέλει: Οταν λέμε ό,τι καλύτερο, εννοούμε παραμονή. Και μετά έχει ο Θεός (αν έχει).

ΑΡΗΣ:

Κράτησε Τάτο, πήρε τον Μανιά, πήρε και τον Κύργια (οι δύο MVP του περσινού Απόλλωνα), πήρε και τον Καραγκούνη. Με τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο και τον κόσμο στο πλευρό του, ξεκινά τη χρονιά με διάθεση, όνειρα και πίστη για κάτι καλό.

Τι θέλει: Το κάτι καλό είναι μία θέση στα πλέι οφ και ένα καλό πλασάρισμα. Ο,τι άλλο θα είναι αποτυχία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ:

Επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και θέλει να μείνει. Εχασε δύο βασικά «όπλα» (Μανιά και Κύργια), αλλά έκανε την υπέρβαση στο τέρμα με την απόκτηση του Αλέξη Τζόρβα. Πρόσθεσε εμπειρία με τον Κανακούδη, τον Κόρμπο και τον Ζουέλα και παρέμεινε δυνατός στην επίθεση με τον Αντώνη Πετρόπουλο.

Τι θέλει: Να μην γίνει ασανσέρ και να παραμείνει στη Super League ώστε να χτίσει για κάτι καλό τις επόμενες χρονιές.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:

Μετά την κακή παρένθεση της Football League, επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια». Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχε κάνει ούτε μία μεταγραφή, αλλά λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος προχώρησε σε 8. Σημαντικότερες αυτή του Μπαντιμπαγκά και του Καρντόσο.

Τι θέλει: Θα παλέψει για την παραμονή. Το γνωρίζουν στο Ηράκλειο. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρει και πόσο γρήγορα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:

Ο υποβιβασμός του ήταν έκπληξη με βάση το ρόστερ. Καμία έκπληξη η επιστροφή του στη Super League. Ερχεται πιο έμπειρος και έτοιμος για τις όποιες προκλήσεις. Ο Παναιτωλικός θα πορευθεί με όπλο την έδρα του, αλλά και τις σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις που έκανε.

Τι θέλει: Σε καμία περίπτωση να πέσει.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ:

Να και η πρωτάρα. Η ΑΕΛ έκανε την μεγάλη έκπληξη και ανέβηκε στη Super League, ενώ με την εικόνα της στα μέχρι τώρα φιλικά -ειδικά αυτά επί ιταλικού εδάφους- άφησε υποσχέσεις για κάτι καλό. Σημαντικότερη μεταγραφή αυτή του έμπειρου Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης.

Τι θέλει: Ο νεοφώτιστος είναι και το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Η Καλλονή θέλει να διαψεύσει τα προγνωστικά.

Δείτε εδώ όλο το αφιέρωμα

Keywords
Τυχαία Θέματα