Οι ελεγκτές ξαναβγαίνουν τα βράδια…

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν και πάλι οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών (μετά από τροποποίηση της νομοθεσιας) να «κλείνουν» επιχειρήσει που δεν έχουν εκδώσει φορολογικά στοιχεία. Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων θα πραγματοποιήσει εκτεταμένους σε όλα το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Περισσότεροι από 1000 ελεγκτές θα «οργώσουν» τις πόλεις της Ελλάδας με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί

σε επιχειρήσεις νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες και πολυτελή εστιατόρια. Τα συνεργεία ελέγχου θα εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην έκδοση ή μη των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, τα οποία θα ζητούνται και από τους πελάτες (μέσα στο κατάστημα ή κατά την έξοδό τους από αυτό).
Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι στα κέντρα διασκέδασης με επώνυμους καλλιτέχνες, δεδομένου ότι στους χώρους αυτούς «διακινούνται» σημαντικά ποσά.

Οι έλεγχοι διακίνησης, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα εξακολουθήσουν να αποτελούν σημαντικό στόχο του προγράμματος ελέγχων εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κύριος όγκος της οικονομικής δραστηριότητας, πραγματοποιείται μέσα από τη διακίνηση αγαθών. Για τον λόγο αυτό θα διενεργηθούν, κυρίως, έλεγχοι:

- διακίνησης αγαθών από επιχειρήσεις συγκέντρωσης-φύλαξης-αποθήκευσης-συντήρησης αγροτικών προϊόντων (ψυκτικοί θάλαμοι, χώροι αποθήκευσης, κ.λ.π.)

- διακίνησης αγροτικών προϊόντων (κρεάτων – πουλερικών – λαχανικών -φρούτων) και λοιπών αγαθών από επιχειρήσεις που εμπλέκονται στα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (σφαγεία, πτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια, τυποποιητήρια κ.λ.π.)

- διακίνησης αγαθών από εισαγωγικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις διανομών (logistics, κ.λ.π.)

- διακίνησης οίνων και ποτών

Οι έλεγχοι διακίνησης αγαθών των ανωτέρω κατηγοριών θα διενεργούνται στο αστικό, επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, στα λιμάνια, στα διόδια και κυρίως σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου όπου πιθανόν να παρακάμπτεται το εθνικό δίκτυο ή και σε σημεία σύνδεσης του επαρχιακού οδικού δικτύου με το εθνικό. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε ελέγχους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις κεντρικές αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων (Ρέντη κ.λ.π.), τοπικές ή δημοτικές αγορές (Βαρβάκειος, Μοδιάνο κ.λ.π.), λαϊκές αγορές κ.λ.π.

Keywords
Τυχαία Θέματα