Οι Έλληνες πωλούν ακίνητα – φαντάσματα στο… ebay

11:35 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την κριτική προχωρώντας σε πωλήσεις κρατικής περιουσίας μέσω… ebay. Ωστόσο επισημαίνει ότι η χώρα δεν είναι και τόσο αποτελεσματική στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η γραφειοκρατία, η έλλειψη ζήτηση, η πολιτική αντίσταση και οι καθυστερήσεις δεν έχουν επιφέρει τα έσοδα που απαιτούσαν οι διεθνείς δανειστές για τη διάσωση της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέα Ταπραντζή για περίπου 1.000 κατοικίες, γραφεία

και κτίρια που ανήκουν στο κράτος, καλύτερος τρόπος πώλησης θεωρείται ο διαδικτυακός πλειστηριασμός τύπου… «ebay».

«Η διαδικασία είναι έξυπνη και αποτελεσματική», εκτιμά ο Λευτέρης Φαρμάκης, αναλυτής της Nomura στο Λονδίνο. Ωστόσο επισημαίνει ότι λόγω της φύσης των επενδύσεων σε ακίνητα και των νομικών εμποδίων στην Ελλάδα δεν θα είναι εύκολα τα έσοδα.

Αφορμή για το δημοσίευμα είναι η επικείμενη πώληση του «πύργου- φάντασμα» της οδού Σμολένσκυ στο Φάληρο, όπου σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο τελευταίος ιδιοκτήτης του διώχνει όλους τους αγοραστές φωνάζοντας «το σπίτι είναι δικό μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα