Οι φοιτητές του LSE μιλούν για το Grexiting the Crisis

07:41 5/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Το πρώτο Hellenic Forum, με τον ανατρεπτικό τίτλο «Grexiting the Crisis!», μια βδομάδα αφιερωμένη στο μέλλον της Ελλάδας και τις προοπτικές της παρά την κρίση.

«Ελλάδα δεν είναι η λιτότητα, η φτώχεια και η κατάθλιψη. Ελλάδα είναι η δημιουργία, οι φρέσκιες ιδέες, η συλλογική προσπάθεια για μικρές και μεγάλες αλλαγές παρά τις δυσκολίες»,

δηλώνουν οι φοιτητές του LSE Hellenic Society, που ως στόχο βάζουν την ανάδειξη της δικής τους οπτικής με «οραματικό επίκεντρο την Ελλάδα του 2020».

Το forum απαρτίζεται από τρείς διαφορετικές εκδηλώσεις, «Grexiting the Social and Political crisis», «Grexiting the Economic crisis», και «Grexiting business depression», με το πρώτο να έχει ήδη λάβει χώρα χθες και τα δύο επόμενα, αύριο 6 και στις 8 Μαρτίου αντιστοίχως, στον χώρο του LSE.

Οι συζητήσεις γίνονται στα Αγγλικά, και μεταξύ των ομιλητών παραβρίσκονται ηχηρά ονόματα από την Ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και τον εφοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρονται ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης και ο καθηγητής Featherstone που έχει την διεθνή έδρα σύγχρονων Ελληνικών σπουδών Ελ. Βενιζέλος, που μιλούν για την ελληνική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, με έμφαση στις δυνατότητες κοινωνικής πολιτικής μέσα στην κρίση για την στήριξη των ασθενέστερων, για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας και να δοθεί η προοπτική αναγέννησης της Ελληνικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
LSE, Grexiting,Crisis