Οι γαλάζιοι βουλευτές «έφαγαν» τον Σολδάτο!

Ο βουλευτής Λευκάδος, είναι αλήθεια, πως είχε αφήσει ανοικτό να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό. Ωστόσο, κάτω από την πίεση των συνεργατών του κ. Σαμαρά αλλά και βουλευτών υπερψήφισε μεν τον Προϋπολογισμό, όχι όμως και κι αυτούς τον υπουργείων Ανάπτυξης και Απασχόλησης, σε μία προφανή προσπάθεια διαφοροποίησης που, όμως, θα μπορούσε να «αιτιολογήσει», πιθανώς ισχυριζόμενος ότι το έπραξε λόγω των ελλιπών δράσεων των δύο υπουργείων για το νησί

του.

Η πληροφορία για την επικείμενη «ανταρσία» Σολδάτου έγινε γνωστή λίγες μόνον ώρες πριν την ψηφοφορία και, προφανώς, η κινητοποίηση των συνεργατών του κ. Σαμαρά ήταν άμεση. Στο άκουσμα του «ναι» του Σολδάτου για το σύνολο του προϋπολογισμού, τα γαλάζια στελέχη έδειξαν να ανακουφίζονται. Και η πρώτη σκέψη στο επιτελείο Σαμαρά ήταν τα δύο «παρών» να αντιμετωπισθούν με μία απλή παραπομπή του στο πειθαρχικό του κόμματος. Αναζητείτο, δηλαδή, μία ενδιάμεση λύση προκειμένου και να εμφανισθεί απολογούμενος ο απείθαρχος βουλευτής και να μην μειωθεί περαιτέρω η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ που πλέον φθάνει τους 125 βουλευτές.

Υπέρ αυτής της λύσης φάνηκε ότι ήταν, στην αρχή, και ο Αντ. Σαμαράς, εξ ού και συνομιλητές του άρχισαν να κοινοποιούν προς τους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του Σολδάτου.

Κι όμως, 20 λεπτά αργότερα, και αφού ο Αντ. Σαμαράς πήγε στο γραφείο του, ο βουλευτής Λευκάδας διεγράφη. Τί είχε μεσολαβήσει; Μα, όπως λένε συνομιλητές του κ. Σαμαρά, οι έντονες αντιδράσεις βουλευτών («δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τα τσαλιμάκια του Σολδάτου» είπε ένας εξ αυτών στον Πρωθυπουργό) αλλά και η, εξ αυτών, σκέψη ότι, εφόσον γίνονταν ανεκτή η διαφοροποίηση Σολδάτου στην επόμενη ψηφοφορία οι διαρροές θα ήταν πολλαπλάσιες…

Αντιθέτως, ποτέ δεν υπήρξε σοβαρό ενδεχόμενο για επιστροφή του Γ. Κασαπίδη, ψήφισε «παρών» στο μνημόνιο, ακόμη κι αν χθες ψήφιζε καθαρά «ναι» στον προϋπολογισμό, χωρίς δηλαδή τις ενστάσεις για τις δαπάνες του Υπ. Οικονομικών.

Ποιός είναι ο Θ. Σολδάτος

Ο Θοδωρής Σολδάτος είναι γεννημένος στη Μελβούρνη το 1957, παντρεμένος με την Ιωάννα Σάλτα και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Στο επάγγελμα είναι Φυσικός, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διπλωματούχος του “Melbourne University” της Αυστραλίας. Είναι βουλευτής Λευκάδας με τη Ν.Δ. κατά την περίοδο 2007 – σήμερα.  Ως βουλευτής διετέλεσε αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. Επίσης Γραμματέας στην Ομάδα Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, 2007-2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα