ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ (ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ) ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Αλλαγή σκηνικού στις κρατήσεις από Γερμανία. Στο -10% θα κλείσει η σεζόν, στο -20% τα έσοδα. Εξαιρετικά φθηνός προορισμός η Ελλάδα, λένε τώρα οι Γερμανοί Tour Operators.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Σε πλήρη ανατροπή οδηγούνται οι τουριστικές κρατήσεις από την Γερμανία προς την Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Η σταθερότητα της χώρας μετά τις εκλογές έχει οδηγήσει στην ραγδαία άνοδος των

κρατήσεων από τη Γερμανία, αφού η Ελλάδα μετά τη συρρίκνωση των τιμών από τους ξενοδόχους αλλά και το μπαράζ προσφορών από του Γερμανούς Tour Operators αποτελεί έναν εξαιρετικά φθηνό προορισμό.Τούτο επισημαίνουν με δηλώσεις τους την τελευταία περίοδο εκπρόσωποι την ισχυρότερων μεταπρατών τουρισμού της Γερμανίας όπως της TUI του Thomas Cook, της All Tours και του ανερχόμενου Rewe.

H αλλαγή της τάσης στη γερμανική αγορά η οποία τον περασμένο Μάρτιο ήταν στα επίπεδα του -40% δεν θα φθάσει τα ίδια επίπεδα με το 2011 δεδομένου ότι το αρνητικό πρόσημο ειδικά από τη Γερμανία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αγγίξει τα επίπεδα του 10% συγκριτικά με την περυσινή τουριστική σεζόν.

Υπογραμμίζεται ότι η μείωση στα έσοδα από τη συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται ότι θα είναι άνω του 20% αφού οι προσφορές των Ελλήνων ξενοδόχων είναι μεγάλες, ενώ οι Γερμανοί TOs ήδη από τον περασμένο Μάρτιο είχαν προχωρήσει σε σημαντικές εκπτώσεις-προσφορές στα πακέτα προς τη χώρα μας με στόχο να γεμίσουν τα άδεια τσάρτερ τους.

Επισημαίνεται ότι θετική αλλαγή στο ρυθμό των κρατήσεων παρατηρείται τόσο στην Ολλανδία, την Αυστρία  όσο και το Βέλγιο. Σημεινεται τέλος ότι η γερμανική αγορά είναι εδώ και 5 έτη η μεγαλύτερη πηγή άντλησης τουριστών για την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα