Οι πέντε κινήσεις που θα αλλάξουν τον Ολυμπιακό

Μετά τη σχετικά εύκολη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ ήρθαν οι συντριβές από την Εφές Πίλσεν και τη Ζαλγκίρις καθώς και η γεμάτη άγχος νίκη επί της άσημης Τσεντεβίτα. Είναι φανερό ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν αγωνιστικό πρόβλημα. To matrix24.gr μπαίνει στο μυαλό του προπονητή των πρωταθλητών Γιώργου Μπαρτζώκα και αποκρυπτογραφεί τις σκέψεις του για την αντεπίθεση της ομάδας του.

Κίνηση 1η: Η ομαλή ένταξη στο ρόστερ του νεοαποκτηθέντος Τζος Πάουελ ο οποίος θα καλύψει το κενό που άφησε ο απείθαρχος Τζόι Ντόρσεϊ. Ο πρώην άσος των Λέικερς μπορεί να βοηθήσει άμεσα σε τομείς όπως τα ριμπάουντ και το

σκοράρισμα αλλά θα χρειαστεί δουλειά στην άμυνα και στην προσαρμογή στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού.

Κίνηση 2η: Είναι ζητούμενο και θα πρέπει να γίνει πράξη η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού. Η απουσία του Ντόρσεϊ δικαιολογεί τις αμυντικές αρρυθμίες μέχρι ενός βαθμού, όχι όμως εξ ολοκλήρου. Ο Μπαρτζώκας θα επιχειρήσει να βελτιώσει την κίνηση της ομάδας του στην άμυνα και ειδικά την αμυντική συγκέντρωση στα πικ εν ρολ του αντιπάλου.

Κίνηση 3η: Φαντάζει αναγκαίο ένα ξεκαθάρισμα των ρόλων στην ομάδα αλλά και η αναζήτηση σταθερού σημείου αναφοράς για τον Δημήτρη Μαυροειδή. Ο Ελληνας ψηλός μετά από τρεις μήνες παρουσίας στον Ολυμπιακό δείχνει να ψάχνεται τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση καθώς ακόμα δεν ξέρει πως πρέπει να κινηθεί και τι να κάνει. Ο Μπαρτζώκας θα ψάξει να βρει τον τρόπο για να τον αξιοποιήσει περισσότερο, τουλάχιστον στην επίθεση.

Κίνηση 4η: Θα αναζητηθεί αυτό που στην μπασκετική γλώσσα λέγεται παιχνίδι στο λόου ποστ. Κοινώς αναζητούνται οι παίκτες που θα παίξουν και με πλάτη στο καλάθι ώστε να αναγκάζουν την αντίπαλη άμυνα να “μαζεύεται” προς τα μέσα. Ο Πάουελ θα κληθεί να παίξει αυτό το ρόλο αν και οι πληροφορίες τον θέλουν να αρέσκεται στο να παίζει με πρόσωπο. Ο Χάινς θέλει αλλά λόγω ύψους μάλλον δεν μπορεί να αποτελεσματικός. Ο κλήρος ίσως πέσει στα τεσσάρια και ιδιαίτερα στον Πρίντεζη.

Kίνηση 5η: Η αποκατάσταση της πληγωμένης ψυχολογίας. Η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίες κακές εμφανίσεις κατάφεραν πλήγμα στην αυτοπεποίθηση των παικτών του Ολυμπιακού. Το προπονητικό τιμ θα προσπαθήσει να ανυψώσει το ηθικό των παικτών και να τους κάνει να πιστέψουν ότι ακόμα κρατούν την τύχη στα δικά τους χέρια και μόνο. Ασφαλώς, σ΄αυτήν την προσπάθεια αρωγοί θα σταθούν οι μελλοντικές νίκες και ο χρόνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα