«Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν εκατομμύρια Αμερικανούς ανασφάλιστους»

Τους κατηγόρησε ότι, επέλεξαν μία ιδεολογική σταυροφορία με στόχο το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης έναντι της σταθερότητας. Είπε μάλιστα ότι ζήτησαν «λύτρα» για να κάνουν «το αυτονόητο» και να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε περίεργο το ότι, «ένα κόμμα κάνει κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα του να μείνουν ανασφάλιστοι εκατομμύρια Αμερικανοί, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι όσο περισσότερο διαρκεί το «κλείσιμο» βασικών υπηρεσιών της κυβέρνησης, τόσο χειρότερες θα είναι οι συνέπειές του.

Κάλεσε

δε κάποιους Ρεπουμπλικάνους να «σταματήσουν να κυβερνούν μέσω κρίσης», καθώς κάτι τέτοιο «δεν είναι αντάξιο αυτής της χώρας».
Τους ζήτησε να δώσουν ένα τέλος σε αυτήν την παράλυση, την πρώτη εδώ και 17 χρόνια, η οποία άρχισε κατά την διάρκεια της νύχτας λόγω της έλλειψης συμφωνίας στο Κογκρέσο.

«Παρέλυσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών»

Την ίδια στιγμή, σε υποχρεωτική αργία λόγω του κλεισίματος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, τέθηκε πάνω από το 70% των πολιτικών υπαλλήλων στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς κρίθηκε ότι ανήκει στο «μη απολύτως απαραίτητο» προσωπικό.

Οι υπηρεσίες που επηρεάζονται από το μέτρο αυτό είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), η Εθνική Διεύθυνση Πληροφοριών (DNI) και άλλες 15.

Η CIA αναμένεται ότι θα δώσει υποχρεωτική άδεια σε περίπου 12.500 πολιτικούς υπαλλήλους, όμως δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για τις άλλες υπηρεσίες, ανέφερε μία από τις πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Τόσο η CIA όσο και ο Λευκός Οίκος απέφυγαν να σχολιάσουν το θέμα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, το μέτρο δεν αφορά τους ένστολους στρατιωτικούς. Ορισμένες μεγάλες κατασκοπευτικές υπηρεσίες που ελέγχονται από το Πεντάγωνο απασχολούν περισσότερους στρατιωτικούς παρά πολιτικούς υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα