Οι …Θεσσαλονικάρχες πληγή για τον Σαμαρά

09:18 5/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο κ. Σαμαράς μπορεί να πέρασε… στεγνός την καταιγίδα από τα ισόβια που επιδικάστηκαν στον Λευτ. Παπαγεωργόπουλο, ωστόσο η νέα ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών στους αδελφούς Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη έρχεται να επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα στο

Μαξίμου και να αποδυναμώσει την προσπάθεια Σαμαρά να παραμείνει έξω από το βούρκο της εμπλοκής πολιτικών με οικονομικά σκάνδαλα.

Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή, η οποία παρέλαβε το τελικό πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή που διερεύνησε την υπόθεση και αφορά σε συνολικά 456 έργα, κατά το διάστημα 2006-2011, όταν ο Π. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο αδελφός του Διονύσης, αντινομάρχης Τεχνικών Έργων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο ως ηθικοί αυτουργοί προχωρούσαν στην κατάτμηση έργων μεγάλου κόστους ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το όριο των 45.000 ευρώ και στη συνέχεια να ανατεθούν χωρίς διαγωνισμό. Η βλάβη για το Δημόσιο εκτιμάται σε περισσότερα από 4 εκ. ευρώ.

Έτσι μετά τον Παπαγεωργόπουλο, την εντιμότητα του οποίου είχε εξάρει κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ το 2011, στο στόχαστρο μπαίνει και ο «αρχιστράτηγος» του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στη Β. Ελλάδα Παν. Ψωμιάδης και, πλέον, είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, ο κ. Σαμαράς φαίνεται να «πληρώνει» το γεγονός ότι μετέτρεψε την εκλογική του ανάγκη σε φιλοτιμία. Στην περίπτωση Παπαγεωργόπουλου γνώριζε καλά τις διαταραγμένες σχέσεις στη γαλάζια δημοτική παράταξη, οι οποίες κόστισαν και την εκλογή Γκιουλέκα. Στην περίπτωση Ψωμιάδη, δε, εκτιμούσε ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να προσφέρει ψήφους στη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου (σ.σ. κάτι αντίστοιχο ήταν η περίπτωση Μπακογιάννη) ενώ από την πλευρά του ο Πανίκας αναζητούσε, με κάθε τρόπο, να έχει της όποιας μορφής κομματικό τίτλο, ο οποίος θα τον καθιστούσε – πιθανά – ισχυρότερο έναντι της δικαιοσύνης. Οι σχέσεις ΣαμαράΨωμιάδη ουδέποτε ήταν καλές, ο κ. Σαμαράς μάλιστα είχε αποφύγει να τον συναντήσει στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ΔΕΘ, το 2011. Οι δύο αδελφοί είχαν προετοιμάσει μάλιστα και εκδήλωση υποδοχής… ψωμιαδικού χαρακτήρα με συγκρότημα χάλκινων, χορευτές με μακεδονικές φορεσιές κ.ά. Είχαν ετοιμάσει και κάμποσα δώρα για τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς ωστόσο άφησε στα κρύα του λουτρού τους αδελφούς Ψωμιάδη, αφού μετά ένα σύντομο πέρασμα από το περίπτερο της Δυτικής Μακεδονίας, όπου συνομίλησε με τον επίσης «γαλάζιο» περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, έφυγε βιαστικά από τη ΔΕΘ, για να αποφύγει τα σόου του άλλοτε συνδιεκδικητή της ηγεσίας της ΝΔ.

Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, ο κ. Ψωμιάδης αναβαθμίστηκε σε… εκλογικό αρχιστράτηγο και μαζί αναβαθμίστηκαν και τα επικοινωνιακά προβλήματα του κ. Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα