ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ

Το μεγάλο πλεονέκτημα της πληρωμής του φόρου μέσω κάρτας είναι ότι το διάστημα αποπληρωμής ξεκινά από τους 6 μήνες και μπορεί να φτάσει μέχρι τους 12 χωρίς περιορισμούς εισοδήματος.

Υπερωρίες εργάζονται τις τελευταίες εβδομάδες στις διευθύνσεις πιστωτικών καρτών των τραπεζών καθώς πολλές χιλιάδες είναι τα αιτήματα για τη χορήγηση πιστωτικών καρτών αλλά και την αύξηση πιστωτικών ορίων από πολίτες που επιθυμούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών.

«Δίνουμε

έναν αγώνα δρόμου ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όσα περισσότερα από τα αιτήματα», υπογραμμίζει στέλεχος τράπεζας προσθέτοντας ότι, «οι περισσότεροι έσπευσαν τελευταία στιγμή στα υποκαταστήματα των τραπεζών για την πληρωμή του φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας».

Το μεγάλο πλεονέκτημα της πληρωμής του φόρου μέσω κάρτας είναι ότι το διάστημα αποπληρωμής ξεκινά από τους 6 μήνες και μπορεί να φτάσει μέχρι τους 12. Επιπλέον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το ύψος του φόρου που μπορεί να πληρωθεί, κάτι που λύνει τα χέρια όλων των φορολογουμένων με εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για την αποπληρωμή του φόρου μέσω δόσεων αφορά μόνο τους φορολογούμενους με εισόδημα κάτω των 60.000 ευρώ. Επιπλέον εξασφαλίζουν και το όφελος από την έκπτωση του 2,5% που προσφέρει το δημόσιο σε όσους πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω χρέωσης στην πιστωτική τους κάρτα να αποπληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, το ενιαίο τέλος ακινήτων (ΕΤΑΚ), τον ΦΠΑ, την περαίωση, έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος, το ειδικό πρόστιμο διατήρησης ρυθμιζόμενων χώρων, το τέλος υπαγωγής ρύθμισης αυθαιρέτων καθώς και το ειδικό πρόστιμο ρύθμισης αυθαιρέτων.

Οι κάτοχοι των καρτών μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους, επωφελούμενοι αφενός της έκπτωσης του Δημοσίου όπου προβλέπεται και επιμηκύνοντας παράλληλα τον χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους από 6 έως 12 μήνες. Επίσης έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής της δόσης ή των δόσεών τους παρατείνοντας έτσι τον χρόνο αποπληρωμής των δόσεων και ταυτόχρονα μειώνοντας το ύψος κάθε δόσης. Εάν, για παράδειγμα, το υπουργείο παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής της οφειλής σε τρεις δόσεις, ο πελάτης της τράπεζας μπορεί να χρεώσει σε εννέα δόσεις στην κάρτα του κάθε μία από τις τρεις δόσεις.

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο σε εννέα άτοκες δόσεις ενώ η Alpha Bank σε έξι . Μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών, επιλέγοντας εξόφληση έως και σε 12 δόσεις, και με όφελος την έκπτωση από το Δημόσιο, όπου αυτή προβλέπεται.

Η εξόφληση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο μπορεί να γίνει είτε μέσω καταστήματος είτε μέσω του Ιnternet banking. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι η άτοκη εξόφληση ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο φ

Keywords
Τυχαία Θέματα