Παίρνουν σβάρνα τα υπουργεία στο ΠΑΣΟΚ

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν σήμερα, για πολλοστή φορά, στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον Γιάννη Βρούτση και να ενημερωθούν για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Εχθές, πάντως, σε αντίστοιχη επίσκεψη των Γ.Ντόλιου, Κ.Πιερρακάκη, Γ.Κουτρουμάνη και Χρ.Πρωτόπαπα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία της Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Δ.Στεφάνου, το ΠΑΣΟΚ

δεν έκανε πίσω στα βασικά του αιτήματα γύρω από τη διαδικασία της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ζήτησε δηλαδή, αφού προσδιοριστούν όλα τα κενά στο Δημόσιο, να συμπληρωθούν από εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, με βάση πάντα την προηγηθείσα αξιολόγησή τους. Ζήτησε ακόμα να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη Δημοτική Αστυνομία και τους καθηγητές Τεχνικών Λυκείων και να ενημερωθούν πλήρως οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι για όλη τη διαδικασία. Κάθετα αντίθετο σε νέες οριζόντιες παρεμβάσεις ζήτησε πλήρη αξιολόγηση δομών και προσώπων για τη ΄β φάση της κινητικότητας και αποσύνδεση της τελευταίας από τις απολύσεις, καθώς επίσης δυνατότητα εθελοντικών αποχωρήσεων με πρόωρη συνταξιοδότηση για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων σε διαθεσιμότητα.

Τέλος οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση των επιόρκων και όσων έχουν παρουσιάσει πλαστά πιστοποιητικά και εκείνες για την αντιμετώπιση του θέματος των ‘προσωρινών διαταγών’.

Ωτακουστές της συνάντησης, περιγράφουν στον Neo, καλό κλίμα και διάθεση συζήτησης εκ μέρους του υπουργού, πλην όμως όχι και ταύτιση απόψεων σε όλα. Όπως για παράδειγμα στην μέριμνα για το μέλλον συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων που θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο…

Keywords
Τυχαία Θέματα