ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Ποιος δεν θα διάλεγε χαβιάρι για κυρίως πιάτο; Πόσο μάλλον όταν το «αγαπάει και ο Θεός»; Με την φρέσκια ταινία του Γιάννη Σμαραγδή εγκαινιάζεται αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα, ενώ υπάρχει ακόμα πολιτικοποιημένος χαβαλές με το Ζακ Γαλιφιανάκη, γεροντοπρακτοριλίκια με το Λίαμ Νίσον, ανθολογία θρίλερ και σινεφίλ δόσεις από το Ιράν.

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

Βιογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή. Διάρκεια : 1 ώρα και 39 λεπτά. Με τους: Σεμπάστιαν Κοχ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Άκη Σακελλαρίου, Λάκη Λαζόπουλο

Η

ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ήταν σίγουρα περιπετειώδης. Από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, απλώνεται κατόπιν στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, μετά την επανάσταση του 1821. Κατά την παραμονή του στην Ρωσία, εξελίσσεται σε ζάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον φέρνει αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές, μέχρι που αποφασίζει να χαρίσει όλη του την περιουσία και στο τέλος να αφιερώσει τον ίδιο του τον εαυτό στο όνομα της αγάπης.

Προφανώς, αν η ψήφος του κοινού αναδείξει, με τη περήφανη προσέλευσή του στις αίθουσες, το «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» ως την εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, τότε τα σχόλια μάλλον περιττεύουν. Θα πρέπει , ωστόσο, να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο ηθικοπλαστικό μελόδραμα με κοστούμια εποχής παραπέμπει σε μια αισθητική παλαιότερων ελληνικών παραγωγών και είναι κατώτερο προηγούμενων δουλειών του σκηνοθέτη. Επίσης, η επίμονη σκηνοθετική ματιά που δίνει βάρος στους συμβολισμούς αποβαίνει σε βάρος του δυναμισμού της ταινίας. Τέλος η πεισματική χρησιμοποίηση ξένων ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, προφανώς υπέρ της διεθνούς καριέρας της ταινίας, έχει ως αποτέλεσμα μια ηχητική Βαβέλ ενός είδους κάτι σαν αγγλικών, με ανεκδιήγητες προφορές.

Σύμφωνα με δήλωση του σκηνοθέτη: «Διεκδικούμε να υλοποιήσουμε αυτή την ταινία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της χώρας μας και όχι μόνο, ακριβώς γιατί μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες ψυχές να παρηγορηθούν, αλλά και να ανορθωθούν. Πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία μόνο καλό θα κάνει στους ανθρώπους και ειδικότερα στους Έλληνες. Θα απαλύνει την ψυχή τους, αλλά και θα τους κάνει περήφανους»

Δυστυχώς δεν αρκεί μόνο η σχεδόν χριστιανικό-πατριωτική αφήγηση του βίου του «εθνικού ευεργέτη» και η πεποίθηση του σκηνοθέτη για να απαλυνθούν οι ψυχές των θεατών.

Οι υποψήφιοι ( The Campaign)

Κωμωδία, tου Τζέι Ρόουτς.. Διάρκεια:1 ώρα και 25 λεπτά. Με τους: Γουίλ Φέρελ, Ζακ Γαλιφιανάκη, Τζέισον Σουντέικις

Όταν ένα παλιό μέλος του Κογκρέσου διαπράττει μια μεγάλη δημόσια γκάφα πριν τις επερχόμενες εκλογές, ένα ζευγάρι αδίστακτων επιχειρηματιών που κινούν τα πολιτικά νήματα βάζει απέναντί του ως αντίπαλο υποψήφιο έναν αφελή και αδαή πολιτικά ανθρωπάκο. Όλα αυτά στη Βόρεια Καρολίνα όπου ο Γουίλ Φέρελ ως πανύβλακας και ο Ζακ Γαλιφιανάκης ως ηλίθιος γελοιοποιούν τη προεκλογική περίοδο. Σάτιρα του Αμερικάνικου πο

Keywords
Τυχαία Θέματα